Työympäristöasiantuntija Juha Rita: ”Tilat ja työnteon tavat kulkevat käsi kädessä”

Kohinan monialaisen tiimin uusi vahvistus on työympäristöasiantuntija Juha Rita. Työympäristöt ja niiden kehittäminen ovat Juhan osaamisen ytimessä yli 10 vuoden kokemuksella, ja kaiken lisäksi hän on mahdottoman mukava tyyppi! Annetaan kuitenkin Juhan esitellä itsensä ja kertoa, mistä organisaation kehittäminen oikein alkaa ja miksi työympäristöjä kannattaa kehittää.

 

Kuka on Juha Rita?

Olen Juha Rita, ja aloitin Kohinalla työympäristökehittämisen asiantuntijana nyt helmikuussa. Minulla on yli 10 vuoden kokemus työympäristökehittämisestä – olen aikaisemmin toiminut työympäristökehittämisen tehtävissä sekä yksityisellä että julkisella puolella. Olen ollut tekemässä paljon erilaisia toimistokohteita, ja työskennellyt myös mm. turvaluokiteltujen tilojen, oppilaitosten, laboratorioiden ja muiden erikoistilojen parissa.

 

Mistä työympäristön kehittäminen oikeastaan alkaa?

Työympäristökehittäminen alkaa uteliaisuudesta ja yhteisestä tutkimisesta – mitä mahdollisuuksia kehittämisen puitteissa olisi meidän organisaatiollemme ja mitä haluamme kehittämisellä saavuttaa? Asiakkaan kanssa keskustellessa tavoitteet ja näkökulmat tarkentuvat ja syventyvät: joskus päädytään keskittymään työtapoihin, kun taas toisinaan halutaan vähentää kustannuksia tai kehittää organisaation brändiä tukevia ratkaisuja.

 

Milloin kannattaa pohtia, olisiko omassa organisaatiossa aika kehittää työympäristöä ja työn tekemisen käytäntöjä?

Yhtenä merkkinä voi olla se, että tilat eivät toimi organisaation käyntikorttina. Jos asiakastapaamisia sopii mieluummin muualle, kuin omalle toimistolle, on syytä pysähtyä pohtimaan, miten tiloista rakennetaan organisaation brändiä tukevat. Toisena esimerkkinä nykyiset, joustavat etätyökäytännöt saattavat houkutella työntekijät pois toimistoilta – miten tiloista valjastettaisi kuitenkin houkutteleva kohtaamispaikka, jossa kannattaa poiketa tapaamassa kollegoita? Lisäksi vaikkapa vuokrasopimuksen katkoskohdat ovat hyviä kohtia työympäristön nykytilan pohtimiselle sekä tulevien tarpeiden tarkemmalle kartoittamiselle.

 

 

 

Millainen työympäristö on hyvä ja toimiva? 

Hyvä työympäristö on yksinkertaisesti monipuolinen ja tarjoaa riittävästi valinnanvapautta. Toimistolla tulisi olla paljon erilaisia tiloja, joista voi valita itselle sopivan paikan tehdä työtä. Toki töitä voi tehdä toimiston lisäksi tarpeen mukaan kotona tai vaikka läheisessä kahvilassa. Usein projektin jälkeen onkin hauska mennä käymään asiakkaan tiloissa. Kun toimistolle tullessa taukotilassa on samanlainen tunnelma ja puheensorina kuin kahvilassa, niin tietää, että projekti on onnistunut. Toisaalta myös tilojen toimivuus joustavana kokonaisuutena ja kustannuksiltaan kohtuullisina ratkaisuina tekee työympäristöstä toimivan kaikille.

 

Miten työympäristön ja työtapojen muutoksessa onnistuu?

Avain onnistumiseen on mielestäni seuraava: tilat ja työnteon tavat kulkevat käsi kädessä, mutta usein emme malta pysähtyä pohtimaan varsinkaan jälkimmäistä. Niin yksilöiden omat työnteon tavat, kuin myös tiimien työskentely täytyy nostaa kehittämisen ja muutoksen keskiöön. Yleensä mietimme melko vähän sitä, miten työtämme teemme ja kuinka fiksua se on. On olennaista pysähtyä miettimään tiimien yhteisiä työskentelytapoja – miten kommunikoimme toisillemme ja mitä parhaillamme teemme. Läpinäkyvyyden rakentaminen tiimien yhteisten tehtävien suorittamiseen ja kollegoiden väliseen yhteistyöhön on avain onnistumiseen. Uskalla siis haastaa itseäsi ja kollegoitasi uusien työnteon tapojen kanssa!

 

Tutustu yhteistyössä asiakkaidemme kanssa toteutettuihin hankkeisiin, joissa työympäristöjä sekä työn tekemisen tapoja on yhdessä kehitetty toimivaksi kokonaisuudeksi, mm. Elisa Oyj Kotka, Handelsbanken, Elisa Oyj Pasila.