fbpx

Evac

approx. 500 sqm
2019
Helsinki, Vallila

Concept | Furniture design | Interior architecture | Project Management | Workspace development

Challenge

To replace the Espoo office, Evac needed a more modern office space that represents the company´s core business and values and the people working there. The aim was to create a welcoming space for the guest and personnel, situated close to the city center of Helsinki. The layout was to be designed to support more flexible ways of working and the plans for future growth.

Benefit

The raw space was transformed into a functioning, well-liked office. The layout has been optimized in a way that showcases the great views outside and inside the new Fredriksberg building. Both the top management and other personnel committed into working in an activity-based office, consisting of an open working space, a few working rooms and a project space. Focal points of the design are the entrance lobby, i.e. the working lounge, timeless kitchen and cafe area with fixed furniture and the main meeting room.

Scandinavian, timeless elements create the overall visual look. The furniture is carefully selected from mainly Scandinavian brands. Wood is complemented with shades of green and blue that depict Evac’s sea-focused industry. Glass wall tapings and acoustic walls have wavy patterns that bring the design together.

Info
Evac_lobby_workinglounge_modern office
Evac_adhoc_library_modern office
Evac_main meeting room_modern office
Evac_working cafe
Evac_aavapads_office_acoustic panel
Back