Miten hyvinvoinnin 8 ulottuvuutta toteutuvat arjessasi?

Tammikuu, tuo perinteinen uudenvuoden lupausten luvattu lunastamistamiskuukausi hujahti historiaan. Tänä vuonna, onneksi, hyvinvointi ei puhututa ainoastaan tammikuussa. Talouselämä nimesi jälleen kerran työn ja vapaa-ajan tasapainon yhdeksi vuoden 2019 megatrendeistä. Omaa hyvinvointia voi ottaa kattavammin haltuun kahdeksan hyvinvoinnin ulottuvuuden avulla.

Deloitten tutkimuksen mukaan 91 prosenttia suomalaisista mieltää hyvinvoinnin roolin tuottavuuden tukijana tärkeänä tai erittäin tärkeänä. Mutta, vain kahdeksan prosenttia yrityksistä raportoi tarjoavansa ja kehittävänsä työhyvinvointiohjelmia pitkäjänteisesti. Miksi? Vaateet hyvinvoinnin tukemiselle on tunnistettu jo vuosia, mutta miksei ohjelmia kehitetä yrityksissä pitkäjänteisemmin ja kokonaisvaltaisemmin?

Yksi syy voi olla se, että hyvinvointi ei ole yksioikoinen asia ja toinen, että se tarkoittaa jokaiselle meistä hieman eri asioita. Sinua ja minua ei voi laittaa tässä yksinkertaisiin muotteihin, mutta työntekijöitä voi yrittää ymmärtää. Me näemme, että työhyvinvoinnissa voi olla yleisesti sovittu ”yritystaso” sekä yksilökohtainen taso.

Mitä hyvinvointi tarkoittaa sinulle?

Miten sinä edistät omaa hyvinvointiasi töissä ja vapaa-ajalla? Tuntuuko, että aikaa itsestäsi huolehtimiseen ei ole riittävästi? Ehkä arjen välttämättömät asiat menee sen edelle? Joskus meille käy niin, että se mitä ei ole merkattu kalenteriin, sitä ei ole olemassa. Joten ota aikaa itsellesi ja varaa etukäteen aikaa keskittyen omaan hyvinvointiisi, jos se sen vaatii. Pohdi hetki, että mitä sinun keho ja mieli kaipaa juuri nyt?

”Mulle hyvinvointi on aina tarkoittanut realistisia, pienehköjä valintoja, jotka auttavat luovimaan kohti suurempaa muutosta arjessa. Se on tarkoittanut pyrkimystä oppia kuuntelemaan itseäni ja tunnistamaan väsymyksen, ilon, stressin ja ylpeyden signaaleja – sekä kysymään miksi ja miten näihin tulisi reagoida. ” – Jenny, Kohina

Mitä hyvinvoinnin 8 ulottuvuutta ovat?

Me teemme jatkuvasti töitä hyvinvoinnin parissa, työympäristöissä, asiakaspoluilla ja olemme usein mahdollistamassa sen mitä yritysten strategiassa on hyvinvointiin ja työntekoon liittyen visioitu. Omaa ja työpaikan hyvinvointia voidaan tarkastella eri teorioiden valossa, mutta yksi suosituimmista on hyvinvoinnin 8 ulottuvuutta. Nämä eri ulottuvuudet liittyvät toisiinsa ja mahdollistavat yhdessä tasapainoisen, onnellisen ja merkityksellisen elämän, sinulle ja minulle.

Olemme avanneet hyvinvoinnin kahdeksan ulottuvuutta lyhyesti alla muutaman kysymyksen kera, joista saat varmasti lisää mietittävää.

1. Ympäristö, eli terveyttä tukevat miellyttävät ja stimuloivat ympäristöt.

Kysy itseltäsi: Millainen ympäristö tukee sinun hyvinvointia? Millaisissa ympäristöissä olet tällä hetkellä?

2. Fyysinen, eli fyysisen aktiviteetin, terveellisten ruokavalintojen ja unen tarpeen tunnistaminen.

Kysy itseltäsi: Tunnistatko omat tarpeesi?  Millaista fyysistä toimintaa kehosi kaipaa? Millainen ruoka tekisi hyvää sinulle ja mikä olisi sopiva unen määrä? Millainen iltarutiini tukee hyvää unta?

3. Sosiaalinen, eli kuuluvuuden tunteen, yhteyden ja tukiverkoston kehittäminen.

Kysy itseltäsi: Minkälaisia ihmisiä ja ryhmiä ympärilläsi on? Millaista tukea nämä antavat sinulle? Millainen yhteisö antaisi sinulle kaipaamasi kuuluvuuden tunteen? Miten voit saada sen? Millaista tukiverkostoa kaipaat?

4. Ammatillinen, eli työn kautta saatu henkilökohtainen merkityksellisyys ja tyytyväisyys.

Kysy itseltäsi: Millainen työ on sinulle merkityksellistä? Kaipaatko jotain nykyisessä tilanteessasi? Millaisesta työstä saat tyytyväisyyden tunnetta.

5. Emotionaalinen, eli pärjäät hyvin elämässä ja luot positiivisia suhteita muiden ihmisten kanssa.

Kysy itseltäsi: Millaiset tilanteet antavat sinulle energiaa ja millaiset tilanteet syövät energiaasi? Kuinka saisit elämääsi enemmän emotionaalisesti positiivisia kokemuksia? Kenen kanssa tai millaisten asioiden äärellä?

6. Henkinen, eli laajennat olemassaolosi ja elämäsi tarkoitusta.

Kysy itseltäsi: Toimitko omien arvojesi mukaisesti? Mitä haluat muuttaa ja miten? Ketä voit auttaa?

7. Taloudellinen, eli tyytyväisyys nykyiseen ja tuleviin taloudellisiin tilanteisiin.

Kysy itseltäsi: Mikä on sinulle paras mahdollinen taloudellinen tilanne? Millaiset asiat mahdollistavat sen? Onko sinulla rahaan liittyviä uskomuksia, jotka estävät taloudellisen tilanteen paranemisen?

8. Älyllinen, eli tunnistat luovat kyvykkyytesi ja löydät tapoja kehittää tietoja ja taitojasi.

Kysy itseltäsi: Mitä haluat oppia? Miten mahdollistat oppimisen itsellesi? Onnistuuko oppiminen työssä? Olisiko vapaa-ajalla mahdollisuutta kehittää tiettyä osaamista?

Sinulle saattoi herätä ajatus, että jokin näistä ulottuvuuksista vaatii sinulta enemmän työtä kuin jokin toinen. Tietoisuus on mainio ensimmäinen askel sekä tieto siitä, millaisista asioista voisi koostua juuri sinulle toimiva ja hyvinvointia tuova hyvä arki.

Seuraavien viikkojen blogijulkaisumme pyrkivät herättelemään uusia ajatuksia hyvinvoinnin kahdeksaan ulottuvuuteen liittyen. Kiinnostaisiko sinua ymmärtää, mikä on hyvinvoinnin ja tilojen yhteys? Tai miten työ voi olla motivaation lähde? Kirjoitamme tulevina viikkoina innoissamme todella inspiroivista aiheista.

Teksti Satu Heikinheimo ja Jenny Soldan