fbpx

2800 m2
2020
Helsinki, Kallio
Kuvat Riikka Kantinkoski

Haaste

Vuonna 2011 suunniteltu toimisto oli aikansa elänyt ja pimeä. Tiloja hallitsivat räikeät kuosit ja sijoittelu tuntui ahtaalta. Yritysasiakkaiden it-palvelutyöntekijöille ja koodareille haluttiin tarjota modernimmat, hauskemmat ja avarammat tilat. Inspiraationa toimi Elisan samassa rakennuksessa sijaitseva pelihuone, jonka rentoa tunnelmaa haluttiin jatkaa Kaarlenkadun neljässä toimistokerroksessa. Uudistus tuli toteuttaa ketterästi ja rajatulla budjetilla, mikä vaati innovatiivisia ja fiksuja suunnitteluratkaisuja.

Hyöty

Toimistotiloista muovattiin nuorille koodareille viihtyisämpi ja hauskempi työpaikka, joka tukee ideointia ja yhteisiä kokoontumisia. Uusituissa tiloissa ei tehty suuria arkkitehtonisia muutoksia ja sisustuksessa hyödynnettiin olemassa olevia kalusteita, kuten työpöytiä ja akustisia elementtejä. Miesvaltaisen työyhteisön neljän kerroksen teemat kuvastavat eri tyyppisiä autotalleja – miehisen turvapaikan eri muodot on tuotu osaksi kerrosten sisustusta ja aktiviteetteja.

Koodarit voivat hakeutua perinteiseen puuhailu-garageen kuudennessa kerroksessa, jossa osa kalusteista hankittiin poikkeuksellisesti rautakaupasta. Viides kerros taas johdattaa puutarhapainotteiseen autotallitunnelmaan. Neljännen kerroksen urheilullinen teema hurmaa visuaalisuudellaan ja eri aktiviteeteilla, kuten tikanheitolla ja taukojumppamahdollisuuksilla. Alin eli kolmas kerros puolestaan tasapainottaa työtiloja rauhallisemmalla zen-fokuksella.

 

Info

Suunnittelua ohjasivat raffimmat, Kallion hipsterimeininkiä henkivät valinnat. Kerrosteemat, puuhailu, urheilu, zen ja puutarha, kuljettavat eri tyyppisiin autotalleihin.

Elisa-Kaarlenkatu-viihtyisä toimisto-lounge-Kohina-v

Kyseessä ei ole se kaikkein perinteisin viihtyisä toimisto. Tiloista löytyy innovatiivisia materiaaleja, kuten neljännen kerroksen keittiön seinälle sijoitettu turkkilevy.

Elisa-Kaarlenkatu-toimisto-keittiö-p
Elisa-Kaarlenkatu-viihtyisä toimisto-työskentelytila-ergonomia-pallotuolit-v

Jokaisessa kerroksessa on työntekijät yhteen keräävä lounge eli "torialue". Torialueet kutsuvat viettämään aikaa yhdessä ja työskentelemään rennommin. Kuudennen kerroksen "Puuhailu"-garagen torialueen taustaseinää koristaa kupariverkko.

Elisa-Kaarlenkatu-lounge-yksityiskohdat-istuinryhmä-sohva-sisustusarkkitehti-Kohina-p

Zen-teemaisen kerroksen keinut ja leponurkkaus tarjoavat oivan paikan käpertyä hetkeksi omaan rauhaan.

Elisa-Kaarlenkatu-viihtyisä toimisto-lounge-zen-sisustusarkkitehti-Kohina-v

Rauhoittumisteema jatkuu 3. kerroksen lepohuoneessa. Teippaukset, värimaailma ja kalusteet tukevat zen-tunnelmaa. Exhale-huone tarjoaa oivan vetäytymis- ja taukopaikan hektisen työpäivän keskellä.

Elisa-Kaarlenkatu-leponurkkaus-säkkituoli-teippaukset-Kohina-p
Elisa-Kaarlenkatu-työskentelytila-rimaseinä-puu-viihtyisä toimisto-Kohina-v

Lue myös Elisan Pasilan 18 000 neliön pääkonttorin uudistuksesta.

Takaisin