fbpx

500 m2
2021
Unioninkatu, Helsinki
Kuvat Riikka Kantinkoski

Haaste

Ilmattaren uudeksi, kasvua tukevaksi pääkonttoriksi valikoitui yksi Helsingin keskustan vanhimmista rakennuksista, Unioninkadulla sijaitseva ainutlaatuinen Wuorion talo. Tilat pitävät sisällään koko 6. ja 7. kerroksen, mukaan lukien sisäpihalle avautuvan modernin laajennusosan. Ilmatar järjesti sisustusarkkitehtikilpailun, jossa haettiin uudistuneen brändin mukaista ideaa uudisosan raakatilan ja vanhan arvokiinteistön yhteen nivomiseksi. Kohinan kokemuksellisuutta ja aistillisuutta korostava ehdotus ”Tulevaisuus on tuulen ja tuuli Ilmattaren” valittiin ja kiinteistöstä lähdettiin yhteistuumin muovaamaan Ilmattarelle sopiva kokonaisuus. Erityisen tärkeää oli huomioida akustiikka, valaistus ja tekniikan istuttaminen saumattomaksi osaksi tiloja.

Hyöty

Helsingin paraatipaikalle luotiin Ilmattaren brändin ja toiminnan mukaiset, modernit toimistotilat. Perinteisesti kaikuisat, korkeat 1830-luvun tilat ja juuri rakennettu uudisosa sovitettiin yhteen talon arkkitehtuuria, aaltoilevia muotoja ja tuulen liikettä kuvastavan sisustuskonseptin avulla. Kestävä laatu, ekologisuus ja skandinaavisuus ohjasivat suunnittelua. Räätälöidyt akustiikka- ja valaistusratkaisut tukevat viihtyisyyttä ja tiloissa työskentelyä.

Toisin kuin perinteiset energiayhtiöt, Ilmatar on mukana tuulivoimahankkeiden kaikissa vaiheissa aina rahoituksesta valmiiseen toimintaan. Tiloista haluttiinkin arvokkaat ja edustavat, mutta ei-pröystäilevät. Yrityksen näköinen, lähes elokuvallisen kokemuksen tuottava, aulatila äänisuihkuineen johdattaa kohti monipuolisia kokous- ja työskentelytiloja. Modernilla av-tekniikalla varustettu board room, muut kokoustilat ja työskentelykahvila tarjoavat vaihtoehtoisen paikan tehdä töitä.

Info

Sisustusarkkitehtonisten valintojen muotokielessä näkyvät tuulen liike ja aaltoilevat muodot. Materiaalivalinnoissa painotettiin rauhallisuutta ja luonnonläheisyyttä.

"Lopputulos on kyllä huikean hieno. Se on arvokas ja tyylikäs, mutta ei kuitenkaan liiaksi. Samaan aikaan tila on väri- ja kalustevalintojen osalta levollinen ja harmoninen, mikä oli tavoitteena" - Head of Sales and Marketing, Ilmatar.

"Työtilat ovat selkeä kilpailuetu rekrytoinneissa. Meillä on Helsingin viihtyisin toimisto sekä näköalojen, sisustuksen ja eri tyyppisten työtilojen puolesta", Chairman and co-founder, Ilmatar.

Uniikit yksityiskohdat kehystävät kauniisti arkkitehtuuria ja huikeita näkymiä yli Helsingin keskustan.

Räätälöidyt kiintokalusteet ja valaistusratkaisut, messinkiset yksityiskohdat ja puiset pinnat viimeistelevät levollisen tunnelman.

Kokoustilojen tekniikka on täysin piilossa, jolloin kaunis arkkitehtuuri, pyöreät muodot ja luonnonvalo pääsevät oikeuksiinsa.

Kokonaisuuden kruunaa ullakkotilan kutsuva kattohuoneisto, josta avautuu näkymä Esplanadin puistoon ja Eteläsatamaan.

Takaisin