fbpx

1 600 m2
2021
Lempäälä
Kuvat Riikka Kantinkoski

Haaste

Yli satavuotiaan kemianteollisuuden perheyrityksen, Kiillon, toimisto ja tehdastilat ovat sijainneet Lempäälässä vuodesta 1994 asti. Kiillon omistamaan kiinteistöön oltiin kaavailemassa suurempia teknisiä korjauksia, joiden yhteydessä oli järkevää pohtia myös tilojen toimivuutta tulevaisuuden työnteon kannalta.

Taloteknisten korjausten ohella keskeisimmiksi tavoitteiksi linjattiin kansainvälisen kasvun, työtehtävien muutoksen ja etätyön sovittaminen osaksi tulevaa työympäristöä. Uudistamisessa toivottiin tukea myös entistä avoimemman ja joustavamman toimistoratkaisun luomisessa. Henkilöstöä haluttiin rohkaista työskentelemään yli tiimirajojen ja jakamaan oppimaansa työyhteisössä. Perinteisen huonetoimiston tilalle tuli luoda modernin hybridityön ja tiiviin Kiilto-perheen ihmisten tarpeisiin vastaava työympäristökonsepti.

Hyöty 

Kiillon uusittujen toimistotilojen ja valopihan lähtökohtana olivat ihmiset, eivät tilat. Uusittu monitilatoimisto suunniteltiin it:n, markkinoinnin, rakennuttamisen, tilaustenhallinnan, hr:n ja johdon tarpeiden mukaisiksi. Jokainen tiimi pääsi kommentoimaan alustavia suunnitelmia ja antamaan palautetta siitä, miten tilat voisivat parhaiten toimia heille. Layoutin suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota väljyyteen ja yksiköiden sijoittamiseen.

Toimistotilat on jaettu hiljaisempaan ja aktiivisempaan siipeen. Näistä löytyy kunkin tiimin työtilan lisäksi monipuolisia kohtaamis- ja työnteon paikkoja, joissa näkyvät Kiillon historia ja kotoisuus. Kohtaamispaikkana toimii Kiilto Café, jossa tehdas- ja laboratoriopuolten ihmiset voivat vaihtaa ajatuksia rennommassa ympäristössä. Rakennuksen labran ja toimiston yhdistää lisäksi valopiha, josta rakentui keidasmainen kokonaisuus. Viherkasvit, huolellisesti suunniteltu valaistus, puurimoitukset ja pehmeät tekstiilit tuovat tiloihin kodin tuntua.

Info

Kiillon tarina alkoi lokakuussa 1919 Tampereen Pispalassa, pienessä hiusvesi- ja kenkäplankkitehtaassa. Kemianteollisuuden tuotteita valmistavan perheyrityksen tehdas ja toimisto sijaitsevat nykyisin muutaman kymmenen kilometrin päässä Lempäälässä.

Kiilto-brändi otettiin vahvasti mukaan uusien toimitilojen suunnitteluun. Tilojen tunnelma henkii suomalaisuutta ja esimerkiksi Kiillon omia tuotteita käytettiin rakentamisessa mahdollisimman paljon.

Kiilto-keittiö-yhteinen-kokoontumistila-toimisto-uusittu-remontti-suomalaisuus-puu-Kohina-p
Kiilto-taukotila-ruokailutila-akustiikka-suomalaisuus-maanläheinen-harmoninen-sisustusarkkitehti-Kohina-v

Kiillon toimisto- ja tehdasyhteisö sijaitsee Lempäälässä omassa rauhassaan. Täällä kaikki tuntevat toisensa. Nyt myös uusitut tilat tukevat osaamisen jakamista tiiviin työyhteisön kesken.

Kiilto-toimisto-työtila-projektitila-innovointi-osaamisen jakaminen-rimaseinä-murretut sävyt-Kohina-v
Kiilto-toimisto-remontti-kirjasto-lounge-adhoc-kohtaamiset-hyllyköt-sohvaryhmä-sisustusarkkitehti-Kohina-v

Kullekin yksikölle suunniteltiin heidän tarpeisiinsa sopivat tilat. Taloushallinnolle tärkeintä oli työrauha, lähetysten kanssa työskentelevillä mappien säilyttäminen ja ulkomaille soitettavat puhelut, markkinoinnissa toivottiin yhteistä brainstorming-tilaa ja henkilöstöhallinnon ihmiset taas vetäytymistiloja luottamuksellisia keskusteluja varten.

Kiilto-toimisto-lasiseinä-kiintokaluste-sohva-työskentelytila-sisustusarkkitehti-Kohina-v
Takaisin