fbpx

MTK

n. 1 250 m²
2019
Helsinki, Kamppi

Arkkitehtuuri | Kalustesuunnittelu | Pääsuunnittelu | Projektinhallinta | Sisustusarkkitehtuuri | Työympäristökehitys

Haaste

Vuonna 1921 rakennettu Maalaistentalo aivan Helsingin ydinkeskustassa oli lähes vuoden 1998 - 1999 peruskorjauksen jälkeisessä kunnossa. Tilat eivät tukeneet muuttunutta työskentelykulttuuria. Perinteinen toimistomalli, jossa jokaisella on oma työpisteensä, ei enää toiminut. Tilauudistuksen pääpaino oli vuorovaikutuksen parantamisessa, yhteistyön ja prosessien selkeyttämisessä, pelisääntöjen luomisessa sekä innovoinnin ja avoimuuden lisäämisessä.

Hyöty

Tilojen suunnittelussa huomioitiin henkilöstön toiveet, ergonomia, akustiikka, muunneltavuus ja laadukkaat sekä kestävät, muuntojoustavat ratkaisut. Uudistuksen tueksi toteutettiin henkilöstön ja johdon kanssa työpajat, joissa pohdittiin toimiston nykytilaa, sen suurimpia haasteita sekä muutoksen tavotteita.

Inspiraatio tilojen sisustukseen ammennettiin Suomen luonnosta, puun lämmöstä ja kotimaisuudesta sekä 1920-luvulta, jolloin Maalaistentalo rakennettiin. Yksilöllisyyttä tiloihin tuovat värit, vaihtelevat kuvapinnat Suomen luonnosta, harkitut kalusteet ja erilaiset layoutit.

Sisustuksessa suosittiin kotimaista tuotantoa ja suomalaista tai skandinaavista suunnittelua sekä innovatiivisia materiaaleja. Kiinteiden kalusteiden valmistukseen käytettiin suomalaista puusepän osaamista. Uusissa tiloissa hyödynnettiin lisäksi joitakin vanhoja kalusteita.

Info
MTK-istuinryhma-Maalaistentalo

Inspiraatio tilojen sisustukseen ammennettiin Suomen luonnosta ja 1920-luvulta, jolloin Maalaistentalo rakennettiin.

MTK-avoin-neuvottelutila
MTK-neuvottelu-pöytä-näyttö
MTK-sohvaryhma-Maalaistentalo-lounge
MTK-keittiö

Puupinnat ja harkitut yksityiskohdat tuovat sisustukseen lämpöä.

MTK-taukotila-Maalaistentalo
Takaisin