fbpx

n. 1 500 m2
2019
Pietari

Konsepti | Projektinhallinta | Sisustusarkkitehtuuri | Työympäristökehitys

Haaste

Pietarissa sijaitsevan osittain suojellun Suomi-Talon tilat kaipasivat kohennusta. Ne haluttiin saada hyötykäyttöön, edistämään Suomen ja Pietarin kaupallista ja kulttuurillista yhteistyötä. Vanhanaikaiset, hämärät tilat eivät kuvastaneet suomalaisuutta, eivätkä palvelleet niitä käyttäviä business- ja kulttuuritoimijoita. Kansainvälinen projekti vaati jämerää yhteistyötä niin kotimaisten kuin venäläisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Hyöty

Suomi-Talosta saatiin luotua toimiva, Suomea kuvastava tukikohta business- ja kulttuuriväelle. Sisustuskonseptissa yhdisteltiin sekä Suomea että Pietaria kuvaavia elementtejä harmoniseksi kokonaisuudeksi. Suomalaisuuteen vahvasti yhdistettävää tyyntä sinisyyttä tuettiin Pietarin rakennusten pastellimaisella väriskaalalla ja messinkisillä yksityiskohdilla. Mustaa puolestaan käytettiin kontrastiksi puupinnoille ja vaaleille sävyille.

Suomi-Talossa keskityttiin uudistamaan sisustuksellisia elementtejä ilmeen kohentamiseksi. Pintamateriaaleissa korostui puu. Esimerkiksi Timberwisen valkotammiparketti ja Siparilan puupaneeli luovat kotoisamman, maanläheisen tunnelman sekä rajaavat ja kirkastavat kokonaisuutta. Irtokalusteisiin ja valaisimiin puolestaan valittiin mahdollisuuksien mukaan myös suomalaisten toimijoiden tuotteita.

Värimaailmalla ja kalustevalinnoilla pyrittiin selkiyttämään toiminnallisuutta. Uudistetut tilat palvelevat monipuolisemmin asiakaskuntaa. Lounge-tyyppisessä aulassa korostuvat kohtaamiset ja se mahdollistaa myös työn tekemisen. Rauhallisempaa työskentelyä varten suunniteltiin työskentelyhuoneita sekä varattavia eri tyyppisiä neuvotteluhuoneita. Juhlat ja muut tilaisuudet puolestaan hoituvat muuntautuvassa juhlasalissa.

Katso myös Haikon Kartanon projektikuvaus

Info
Suomi-Talo-Pietari-julkisivu-arkkitehtuuri
Suomi-Talo-Pietari-lounge-kohtaamispaikka-Kohina

Suomi-Talo toimii kohtaamispaikkana business- ja kulttuuripainotteisille toimijoille.

Suomi-Talo-Pietari-palvelutiski-kohtaamispaikka-puuseinä-skandinaavinen-Kohina
Suomi-Pietari-Talo-juhlasali-kohtaamispaikka-Kohina

Sisustuskonseptiin yhdistettiin Suomea ja Pietaria kuvaavia elementtejä harmoniseksi kokonaisuudeksi.

Suomi-Talo-Pietari-neuvotteluhuone-akustiikka-Kohina
Suomi-Talo-Pietari-luonnonläheinen-neuvotteluhuone-kohtaamispaikka-Kohina
Takaisin