fbpx

2 450 m2
2020
Pohjoisesplanadi, Helsinki
Kuvat Riikka Kantinkoski

 

Haaste

Kiinteistösijoittaja CapMan osti historiallisen Cavoniuksen talon ja näki mahdollisuuden kehittää sitä edelleen vastaamaan liike-elämän tarpeisiin. Infra oli tietyiltä osin peruskorjauksen tarpeessa, joten samalla oli järkevää lähteä miettimään myös sisustusarkkitehtuurin uudistamista. Alun perin 1819 Engelin suunnittelema kolmikerroksinen toimisto- ja liiketalo on yksi Helsingin keskustan vanhimmista rakennuksista, joten siinä on ehtinyt olla monen tyyppistä toimintaa aina asunnoista elokuvateatteriin. Kohteen ainutlaatuisuutta ja laatutasoa haluttiin korostaa uudella sisustusarkkitehtuurikonseptilla. Konseptissa tuli ottaa huomioon olemassa oleva arkkitehtuuri, päivittäen kuitenkin materiaalivalinnat ja tekniikka vuokralla olevien yritysasiakkaiden tarpeita ja odotuksia vastaaviksi.

Hyöty

Talon tarina ja arkkitehtuuri toimivat lähtökohtana kiinteistön uudistukselle. Muutosalueiksi määritettiin kiinteistön sisäpiha, porrashuoneet ja toimiston mallitila yhdessä asiakkaan kanssa. Kiinteistön sisäpihan ja maantasokerroksen toiminnallisuuteen annettiin uusia ideoita. Lisäksi porrashuoneet, hissi ja kerrosopasteet saivat uudistetun, rakennuksen historiaa kunnioittavan ilmeen. Vuokraamisen avuksi suunniteltiin myös mallitila, joka havainnollistaa kiinteistön esimerkkitoimiston laatutasoa, eri tyyppisiä työskentelytiloja ja tunnelmaa. Uudistetussa Cavoniuksen talossa kohtaavat historian havina sekä moderni tekniikka ja toiminnallisuus.

Lue myös aiemmin julkaistu artikkelimme Cavoniuksen talon kehitystyöstä.

Info

Cavoniuksen talon alkuperäisarkkitehtuuria korostettiin portaikoissa ja sisäänkäynneissä – paikoissa, joissa vuokralaiset liikkuvat ja kokevat rakennuksen.

Capman-PE21-kiinteistö-porrashuoneet-uudistus-sisustusarkkitehti-Kohina-p
Capman-PE21-kiinteistö-porrashuoneet-valaistus-sisustusarkkitehti-Kohina-p

Porrashuoneet saivat uudistetun, rakennuksen historiaa kunnioittavan ilmeen. "Lopputulos on viehättävä, sopii hyvin taloon. Vastaa toteutettunakin hyvin pitkälti fiiliskuvia ja suunnitelmia. B-porrashuone puhuu samaa sävymaailmaa ja olotilaa kuin mallitila", kohteen Asset Manager kommentoi muutosta.

Porrashuoneiden lisäksi rakennettiin esimerkki vuokrattavasta valmiista toimistotilasta. Mallitoimistosta luotiin monipuolinen ja joustava tila, joka havainnollistaa kohteen tilankäyttöä, materiaalien laatutasoa ja tunnelmaa.

Capman-PE21-kiinteistö-toimisto-vuokraus-moderni-peiliovet-keittiö-sisustusarkkitehti-Kohina-v

Porrashuoneet uudistettiin yksityiskohtia myöten. Sävymaailma, ovien malli ja muut yksityiskohdat tukevat talon alkuperäistä arkkitehtuuria ja tunnelmaa.

Capman-PE21-kiinteistö-porrashuoneet-arkkitehtuuri-Kohina-p

Cavoniuksen talon ainutlaatuinen tunnelma välittyy nyt läpi kiinteistön. Se on kuin oma maailmansa keskellä Helsingin ydinkeskustaa.

Capman-uudistettu-mallitila-toimisto-keittiö-sisustusarkkitehti-Kohina-v
Takaisin