fbpx

Sector Alarm
1 250 m2
2020
Helsinki, Pitäjänmäki

 

Haaste

Sector Alarmin vuokrasopimus Pasilassa oli päättymässä ja he tarvitsivat myös suuremmat tilat kasvun tueksi. Toimiston muuton yhteydessä oli luonteva ajankohta pohtia tilojen toimivuutta ja tunnelmaa yhdessä henkilöstön kanssa. Myyjille ja muille sidosryhmille haluttiin viihtyisä toimisto, johon on kiva tulla. Toiveena olivat tilat, jotka tukevat Sector Alarmin kansainvälistä brändiä ja arvoja, kuitenkin niin, että myös paikallisuudelle jää tilaa.

Henkilöstö pääsi antamaan palautetta Sector Way -työympäristökyselyssä, jossa pureuduttiin työtiloihin, -käytäntöihin ja -välineisiin. Kyselyssä selvisi, että työympäristön toivottiin olevan ennen kaikkea viihtyisä, muunneltava ja käytännöllinen. Henkilöstö toivoi tilojen ja työtapojen tukevan yhteisöllisyyttä ja vapaata keskustelua. Toisaalta korostettiin tarvetta työrauhalle ja hiljaisille tiloille.

 

Hyöty

Tiloista luotiin uniikki kokonaisuus, johon Sector Alarmlaiset voivat kokoontua yhdessä ja joka tukee eri työryhmien tarpeita. Toimistoon suunniteltiin toimivat työskentelytilat jokaisen tiimin tarpeisiin sekä tunnelmaltaan vahvoja lounge- ja kokoustiloja. Tiloihin suunniteltiin myös tarkkaa keskittymistä vaativiin tehtäviin vetäytymishuoneita, joissa voi työskennellä ergonomisesti omassa rauhassa. Toimistossa on huomioitu myös erityistarpeita; jos kärsii esimerkiksi migreenistä, voi vetäytyä täysin pimeään huoneeseen palautumaan.

Suunnittelussa otettiin huomioon Ruotsin pääkonttorin sisustuskonsepti, johon lisättiin paikallisia elementtejä. Kohteeseen suunniteltiin oma sisustuskonsepti tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Toimistosta luotiin rauhallinen kokonaisuus käyttämällä skandinaaviseen tyyliin murrettuja sävyjä ja ajattomia kaluste- ja materiaalivalintoja. Sector Alarmin visuaalisen ilmeen tunnusomaisista elementeistä juonnettiin mustat kattoalueet, parkettilattia, punaisen sävyt ja kultainen neuvotteluhuone. Kokonaisuudesta syntyi dynaaminen ja persoonallinen toimistotila. 

 

Lue myös Mirkan toimistouudistuksesta, jossa luotiin Mirkan ja mirkalaisten näköiset tilat.

Kuvat Riikka Kantinkoski

 

Info
Sector Alarm-lounge-työyhteisö-kokoontumiset-tunnelmallinen-sisustusarkkitehti-Kohina

Keittiöön kokoonnutaan yhteisiin kahvihetkiin, kuten fredagsfikaan.

Sector Alarm-monitilatoimisto-akustiikka-työtila-puhelinhuone-Kohina

Sector Alarmin työyhteisön tilat ovat tunnelmallinen oma maailmansa, jossa rauha ja yhteisöllisyys kohtaavat.

Sector Alarm-puhelinkopit-työyhteisö-työrauha-rauhallisuus-Kohina

”Meillä on aivan valtavan hieno toimisto. Kohinalla oli suuri rooli suunnittelussa. Sen lisäksi, että tiloista tehtiin ulkonäöllisesti upea, tehtiin tiloista toimivat, viihtyisät ja käytännölliset. Samassa rakennettiin 100% standardit täyttävä hälytyskeskus", Sector Alarmin operatiivinen johtaja kommentoi muutosta.

Brändivärien murretut sävyt tekevät Sector Alarmlaisten tiloista ajattomammat ja pehmeämmät.

Sector Alarm-toimisto-työtila-näyttöseinä-akustiikka

Sector Way Academy -tilassa pidettävät koulutukset ovat tärkeä osa tiiviin työyhteisön toimintaa.

Sector Alarm-koulutustila-academy-työyhteisö-koulutukset-Kohina

Aikaa jää myös vapaamuotoisemmille kohtaamisille, joita varten luotiin tunnelmallinen keittiö- ja lounge-tila.

Sector Alarm-työyhteisö-jaettu lounge-keittiö-murretut sävyt-akustoivat valaisimet-sohvat-pöytäryhmät-Kohina
Takaisin