Siirry sisältöön
Fortum-headquarters-floor themes-cooperation
Fortum | Yhteistyö ja osaamisen jakaminen korostuvat uusissa tiloissa LUE LISÄÄ

Helin & Kohina yhteistyö: ekologista, aikaa kestävää ja konventioita haastavaa arkkitehtuuria kestävillä näytöillä ja laajalla kokemuksella

Arkkitehtitoimisto Helin ja sisustusarkkitehtitoimisto Kohina tekevät aktiivisesti yhteistyötä erityisesti ekologisten ja aikaa kestävien projektien parissa. Perustajakaksikkoa yhdistävät tarkoituksenmukaiset suunnitteluvalinnat sekä intohimo puurakentamiseen ja sen ekologisuuteen. Yhteistyö aloitettiin virallisesti vuonna 2020, mutta yhteisiä projekteja on ollut jo tätä ennenkin.

Esimerkiksi entisenä Nokian pääkonttorina tunnettu Tieto Keilalahti Kampus on Helinin käsialaa. Kiinteistö on muunnettu vuosien saatossa yhden käyttäjän talosta moderniksi kampukseksi, jossa sijaitsee kolmen eri yrityksen pääkonttorit. Rakennuksen nykyisinä vuokralaisina toimivat muun muassa Microsoft ja Fortum, joille Kohina on suunnitellut alkuperäisarkkitehtuuria kunnioittavat ja moderneja työtapoja tukevat työympäristökonseptit. Kiinteistön visuaalinen ilme ja toiminnallisuus ovat kestäneet hyvin aikaa, mikä on ollut molempien suunnitelmien lähtökohtana. 

kohina_x_helin-artikkeli-pääkuva-v

”Visiomme suuntaa uuteen ajatteluun uusin menetelmin: taidolla luontoa säästäen luovuutta ja hyvää oloa generoiviin tiloihin. Lähtökohtana ekologia, ekonomia ja inhimillisyys”, Helin & Co Arkkitehtien perustaja Pekka Helin valottaa yhteistyön taustoja.

Yhteisten projektien työnjako on saumaton. Kohina vastaa sisustusarkkitehtuurista ja Helin arkkitehtuurista. Asiakkaan kannalta tämä tarkoittaa entistä yhtenäisempää ja toimivampaa kokonaisuutta niin ulko- kuin sisätilojen osalta. ”Lähtökohtana on, että arkkitehtuuri ja sisustusarkkitehtuuri muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden – ei tehdä irrallista, joka ei sovellu talon tarinaan”, Kohinan perustaja Susanna Kallio tiivistää.

Keilalahden kampuksen lisäksi yhteisiä projekteja on vireillä muun muassa kansainvälisten julkitilojen osalta. Julkaisemme lisää ajatuksia yhteistyöstä erityisesti vastuullisuuden edistämisen näkökulmasta kevään aikana. Tällä välin voit lukea Kohinan blogista esimerkiksi siitä, miten työympäristöt muuttuvat hybridiaikakautena ja tutustua tarkemmin Fortumille toteutettuun työympäristöön.

Fortum-lounge-cooperation-office

Kun haluat kestävän tilaratkaisun, tilatehokkuutta,
lisää asiakasvirtaa ja sujuvuutta arkeen, 
pätevää muutosjohtamista tai vetovoimaisen konseptin, 
joka nostaa kiinteistösi arvoa, ota meihin yhteyttä!