Siirry sisältöön
Sponda-visualisoitu-aula-3dmallinnus-kiinteistökehitys-kohina

Kiinteistökehitys: uudistettu aula ja layout edistävät toimiston vuokrausta

Niittykummussa sijaitseva toimistokiinteistö oli ollut jo jonkin aikaa tyhjillään. Alueen vetovoimaa ovat lisänneet kävelymatkan päässä sijaitseva uusi metroasema ja palveluiden kehittyminen. Kappelitien toimistokiinteistö huokui kuitenkin yhä 80-luvun henkeä, eikä vedonnut potentiaalisiin vuokralaisiin.

Lähdimme ideoimaan kiinteistön uudistusta yhdessä Spondan kanssa alkuvuodesta 2020. Tavoitteena oli muovata yhdelle käyttäjälle suunnatusta kiinteistöstä modernimpi ja houkuttelevampi vuokravaihtoehto, alkuperäisarkkitehtuuria kunnioittaen. Keskeisimmiksi muutoksiksi vuokraamisen edistämisen kannalta määritettiin sisääntulon ja aulan uusiminen sekä 1. kerroksen toimistotilojen toiminnallisuuksien päivittäminen. 

Sisäänkäynnin kutsuvuutta lisättiin valaistuksen ja kasvipergolan avulla. Aulassa puolestaan uudistettiin pinnat ja toiminnallisuus, joita havainnollistettiin 3D-mallinnuskuvin. Korkea ja kolkko läpikulkutilana toiminut aula muunnettiin kutsuvammaksi kokonaisuudeksi vaaleamman kivilattian, korkeutta korostavien akustisten seinäpintojen ja näyttävien, mutta kevyiden kattovalaisinten avulla. Sisustus korostaa kauniisti tilaan lasikaton läpi virtaavaa luonnonvaloa. Teräksisen kierreportaan mustaksi maalaaminen puolestaan tuo kontrastia pehmeään sävymaailmaan.

Kiinteistökehitys piti sisällään sisäänkäynnin ja aulan lisäksi koko 1. kerrokseen uuden layoutin, joka tehostaa osittain maan alla olevan kerroksen käyttöä. Seinä- ja tilamuutoksien avulla kokonaisuus on nyt toimivampi. Aiemmin varastona toimineeseen tilaan saatiin sovitettua monikäyttöistä neuvottelu- ja työskentelytilaa. Kiinteistöstä löytyi lisäksi paikka kutsuvalle henkilöstökahvilalle tai -ravintolalle.

Tutustu myös Helsingin keskustassa, Esplanadilla sijaitsevan kiinteistön sisäpihan, porrashuoneiden ja toimistotilojen kehitystyöhömme.

Kun haluat kestävän tilaratkaisun, tilatehokkuutta,
lisää asiakasvirtaa ja sujuvuutta arkeen, 
pätevää muutosjohtamista tai vetovoimaisen konseptin, 
joka nostaa kiinteistösi arvoa, ota meihin yhteyttä!