Siirry sisältöön
Mirka Home | Henkilöstöravintola, kahvila, kokouskeskus, aula ja showroom LUE LISÄÄ

Konttori- ja tehdastilojen konsepti perheyritykselle

Konttori ja muut tilat ovat yrityksille suuri investointi, jolle halutaan vastinetta. Toisaalta niillä on potentiaalia toimia muutoksen ajurina ja olla paljon enemmän kuin pelkkiä tiloja. Iloksemme pääsimme osaksi Mirkan kasvutarinaa, jossa tilat ovat osa suurempaa etätyö- ja työkulttuurin muutosta.

Toimitilojen tulee kuvastaa yrityksessä työskenteleviä ihmisiä, brändiä ja arvoja. Mirkan Jepuan pääkonttorin ja Vaasan konttorin uudistus aloitettiinkin työpajalla, jossa kartoitettiin kokonaiskuvaa ja ideoitiin, kuinka ilmentää Mirka-tunnetta heti tiloihin tultaessa. Työpajassa pohdittiin myös tarpeita tilojen toimivuuden ja käyttöasteen maksimoimiseksi.

Kohina vastasi Jepuan pääkonttorin henkilöstöravintolan ja neuvottelutilojen suunnittelusta sekä Vaasan konttorin uudistuksesta. Ohjenuorana toimi skandinaavisuus ja puun käyttö, mikä on Mirkan yritysilmeelle tunnusomaista. Tehdasympäristö huomioitiin suunnitteluvalinnoissa kautta linjan. Suunnittelua ohjasivat lisäksi Mirkan arvot: vastuuntuntoinen, sitoutunut, innovatiivinen, arvostava. 

Vaasan konttori suunniteltiin etätyötä tukevaksi. Toimiston tilat toimivat pilottina, jossa luotua konseptia testataan ja tämän jälkeen jalkautetaan tarpeen mukaan myös muihin toimipisteisiin. Tavoitteena on luoda työyhteisö, jossa työskentely ei ole enää täysin sidottu fyysiseen tilaan.

Vaasan uusitut tilat ovat keränneet henkilöstöltä kiitosta. Esimerkiksi Vaasa Parksin artikkelissa kehutaan toimiston viihtyvyyttä, moderniutta ja muokattavuutta. Henkilöstöravintolan uudistus puolestaan on vielä paraikaa käynnissä. Kuvia valmiista tiloista julkaisemme vuodenvaihteen tienoilla ja ensi vuoden aikana.

Lue myös Mashin toimiston uudistuksesta, jossa yrityksen brändi ja tunnelma tuotiin vahvasti osaksi uusittuja tiloja.

Kuvat Kohina, Krista Keltanen

Kun haluat kestävän tilaratkaisun, tilatehokkuutta,
lisää asiakasvirtaa ja sujuvuutta arkeen, 
pätevää muutosjohtamista tai vetovoimaisen konseptin, 
joka nostaa kiinteistösi arvoa, ota meihin yhteyttä!