Siirry sisältöön
Moderni hirsitalo Casa Cahveli | Toiminnallisuus ja ekologiset arvot ohjasivat suunnitteluprosessia.

”Kun pääsimme vierailemaan muutamassa laadukkaassa hirsitalossa, olimme varmoja rakennusmateriaalista. Jo ensimmäiset arkkitehdin luonnokset näyttivät hyviltä ja pienillä muutoksilla päästiin hienoon lopputulokseen”

– Aleksi Koskelo, rakennuttaja

Suunnittelussa keskityttiin erityisesti toiminnallisuuteen ja pyrittiin sujuvoittamaan liikunnallisen perheen arkea.

Kohinan arkkitehti, Susanna Kallio, suunnitteli perheelle modernin hirsitalon, jossa arjen toiminnallisuudet on tarkkaan harkittuja. 

Autosta on suora yhteys ulkovarastoon, jossa voidaan säilyttää ulkoliikuntavälineitä, ja eteisen kautta pääsee hyvin varusteltuun kodinhoitohuoneeseen. Samaan aikaan sisään astuessa avautuu pitkä suora näkymä olohuoneeseen aa pihalle.

Casa Cahveli on pieteetillä suunniteltu koti jossa yhdistyy käytännöllisyys ja kauneus.

OMAKOTITALO
247 m²
2023
Espoo

Pääsuunnittelu | Arkkitehtuuri | Sisustusarkkitehtuuri | Valaistussuunnittelu | Akustiikkasuunnittelu 

Haaste

Lähtökohtana suunnittelulle oli omistajaperheen tontti sekä sen asettamat vaatimukset. Alkuvaiheessa korostuivat neuvottelut rakennusvalvonnan kanssa ja talon sijoittaminen tontille sekä sulautuminen ympäristöön.

Modernin estetiikan lisäksi suunnittelussa haluttiin panostaa erityisesti toiminnallisuuteen. Kodinhoitotilat, vaatehuoneet ja eteisen järjestely suunniteltiin huolellisesti arjen sujuvuutta ajatellen. Myös valaistus- ja akustiikkasuunnittelu sekä sähkösuunnittelu harkittiin tarkkaan, jokainen pistorasia huomioiden.

Rakennuttajaperhe halusi modernin hirsitalon ja yhteistyö Honkatalojen kanssa mahdollisti täysin räätälöidyn toteutuksen, jossa kaikki yksityiskohdat ovat tarkkaan harkittuja.

Hyöty

L-mallinen rakennus sijoittui tontille optimaalisesti, mahdollistaen tilan, jossa asukkaat voivat nauttia omasta rauhastaan samalla säilyttäen yhteyden ulkotiloihin. Suurten ikkunoiden ansiosta sisätiloista avautuu näkymä ulos, luoden valoisan ja avaran tunnelma. Sauna ja pesuhuone suunniteltiin niin, että niistä on näkymä ja pääsy pihaan, mikä lisää asumismukavuutta.

Kaikki kodin toiminnallisuudet suunniteltiin harkiten sujuvoittamaan liikunnallisen perheen arkea.

Rakennesuunnittelun ja sisustussuunnittelun yhteispelillä syntyi lopputulos, joka on sekä toimiva että esteettisesti miellyttävä.

Casa Cahveli on uuden ajan luksusta, jossa yhdistyy ekologiset arvot ja modernin asumisen parhaat puolet.

Kun haluat persoonallisen, toimivan kodin tai houkuttelevan asumisen konseptin, ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous!