Siirry sisältöön
Kiinteä baaripöytä.
Mirka Home | Henkilöstöravintola, kahvila, kokouskeskus, aula ja showroom

”Mirka Home”, nimensä mukainen henkilöstön kotipesä, jossa ihmiset kohtaavat ja viihtyvät.

Kohinalla syntyi ajatus puistosta, jonka äärellä työntekijät voivat virkistyä ja lounastaa.

Tilaa reunustaa koko seinän kattava akustinen seinäelementti, joka vaimentaa tehokkaasti ruokailijoiden puheensorinaa. Korkeat istutukset tuovat istuinryhmille yksityisyyttä.

Yleiskuva henkilöstöravintola.
Detaljikuva istuinryhmästä.
Lähikuva lattiamateriaalin vaihtumisesta.
Ruokaryhmä, jonka taustalla rimaseinä.

MIRKA HOME
500 m2
2021
Jepua
Kuvat Susanna Kallio, Noora Kerminen

Kalustesuunnittelu | Konsepti | Projektinhallinta | Sisustusarkkitehtuuri | Työympäristökehitys

Haaste

Mirkan pääkonttori ja tehdas sijaitsee Jepualla, lähellä Vaasaa. Rakennukseen oli suunniteltu paikka henkilöstöravintolalle ja sen yhteyteen rakennettavalle kokouskeskukselle.

Suunniteltu tila oli korkea ja valoisa, mutta akustiikkaan ja viihtyisyyteen piti kiinnittää erityistä huomiota. Ihmisten kohtaamiseen ja hyvään ruokaan haluttiin panostaa. Toisaalta pintojen piti olla ravintolakäyttöön soveltuvat, eli huollettavat ja helppokäyttöiset. Tilasta pitäisi tehdä nimensä mukainen ” Mirka Home”, henkilöstön kotipesä, jossa ihmiset kohtaavat ja viihtyvät.

Hyöty

Tilaan tuotiin ravintolamaailma, jota Mirkan oma keittiöhenkilökunta pyörittää. Kohinalla syntyi ajatus puistosta, jonka äärellä työntekijät voivat virkistyä ja lounastaa. Tätä ajatusmaailmaa tukee kahvilan korkeat, puumaiset istutukset sekä rakennuksen viereinen terassialue.

Koko seinän kattanut akustinen seinäelementti vaimentaa tehokkaasti ruokailijoiden puheensorinaa ja puuviilupinnat pehmentävät korkean tilan tunnelmaa. Ravintolan yhteyteen rakennettiin myös kahvila, kabinetti ja eväiden syömiseen tarkoitettu piste. Kaikkien tilojen tuli soveltua myös muuhun kohtaamiseen. Kalusteratkaisuilla ja materiaalivaihdoksilla tilaan tuotiin kerroksellisuutta sekä monimuotoisuutta. Kaikki kiintokalusteet, kuten pöydät, akustiset pinnat, tiloja jakavat baaripöydät rimaseinineen ovat Kohinan tähän tilaan suunnittelemia elementtejä.

Lähikuva istuinryhmästä.
Mirka Home kyltti.

Kokonaisvaltainen suunnittelu luo näyttävän ja toimivan kokemuksen.

Kaikki kiintokalusteet, kuten pöydät, akustiset pinnat, tiloja jakavat baaripöydät rimaseinineen ovat Kohinan tähän tilaan suunnittelemia elementtejä.

Detaljikuva pöytä- ja lattiamateriaaleista.
Yleiskuva ruokailutilasta.

Tavoitteena vetovoimainen visuaalinen konsepti ravintolaan tai elämyksellinen palveluympäristö liiketilaan? Ota yhteyttä!