fbpx

2021
Jepua
500 m²
Kuvat: Susanna Kallio, Noora Kerminen

Haaste

Mirkan pääkonttori ja tehdas sijaitsee Jepualla, lähellä Vaasaa. Rakennukseen oli suunniteltu paikka henkilöstöravintolalle ja sen yhteyteen rakennettavalle kokouskeskukselle. Suunniteltu tila oli korkea ja valoisa, mutta akustiikkaan ja viihtyisyyteen piti kiinnittää erityistä huomiota ja ihmisten kohtaamiseen ja hyvään ruokaan haluttiin panostaa. Toisaalta pintojen piti olla huollettavat ja helppokäyttöiset, ravintolakäyttöön soveltuvat. Tilasta pitäisi tehdä nimensä mukainen ” Mirka Home” henkilöstön kotipesä, jossa ihmiset kohtaavat ja viihtyvät.

Hyöty

Tilaan tuotiin ravintolamaailma kahviloineen ja korkeine puumaisine istutuksineen, jota Mirkan oman keittiöhenkilökunta pyörittää. Kohinalla syntyi ajatus puistosta, jonka äärellä työntekijät voivat virkistyä ja lounastaa. Ruokailijat voivat levittäytyä tauoille myös rakennuksen viereen terassialueelle. Koko korkean seinän kattanut akustinen seinäelementti vaimentaa tehokkaasti ruokailijoiden puheensorinaa ja puuviilupinnat pehmentävät korkean tilan tunnelmaa. Ravintolan yhteyteen rakennettiin myös kahvila, kabinetti ja eväiden syöntipiste. Kaikkien tilojen tuli soveltua myös muuhun kohtaamiseen. Kalusteratkaisuilla ja materiaalivaihdoksilla tilaan tuotiin kerroksellisuutta sekä monimuotoisuutta. Kaikki kiintokalusteet, kuten pöydät, akustiset pinnat, tiloja jakavat baaripöydät rimaseinineen ovat Kohinan tähän tilaan suunnittelemia elementtejä.

Info

Nimensä mukainen ” Mirka Home” henkilöstön kotipesä, jossa ihmiset kohtaavat ja viihtyvät.

Koko korkean seinän kattanut akustinen seinäelementti vaimentaa tehokkaasti ruokailijoiden puheensorinaa.

Kohinalla syntyi ajatus puistosta, jonka äärellä työntekijät voivat virkistyä ja lounastaa.

Kaikki kiintokalusteet, kuten pöydät, akustiset pinnat, tiloja jakavat baaripöydät rimaseinineen ovat Kohinan tähän tilaan suunnittelemia elementtejä.

Takaisin