Siirry sisältöön
ICT-yritys | Miten elämyksellinen ensivaikutelma luodaan – pääkonttorin asiakasaulan showroom, joka tekee mieleenpainuvan vaikutuksen

”Kohinan ideat olivat hyviä yllätyksiä. Innovatiivisuus oli hyvää, enpäs ollut itse ajatellutkaan. Portti vastaa myös muotokieleltään hyvin showroomin ja aulan aikaisempia ratkaisuja – ne vaikuttavat kaikki yhdeltä kokonaisuudelta.”

– Head of Solutions Showroom

Tavoitteena oli luoda elämyksellinen, viihtyisä, viihdyttävä ja moniaistillinen asiakaspolku osaksi Kohinan aiemmin suunnittelemaa aulakokonaisuutta. 

Tila suunniteltiin täyteen teknisiä ratkaisuja, jotka sulautettiin osaksi kokonaisuutta.

Aula toimii käyntikorttina yrityksen osaamiseen ja tarjoamiin mahdollisuuksiin. Oivalluksista syntyy showroomin ”show”-elementti. 

”Haasteellinen kokonaisuus, koska muutoksia on tehty useiden vuosien aikana. Ratkaisut vaikuttavat edelleen freeseiltä. Lisäksi pysyttiin budjetissa, jopa hieman alitettiin se.”


– Head of Solutions Showroom

ICT-YRITYS
540 m2
2021-2022
Pääkaupunkiseutu
Kuvat Riikka Kantinkoski

Haaste

1. Kuinka tuoda mahdollisimman houkuttelevasti esiin myytävät tuotteet, niin että tuotteiden esittely toimii luontevana osana pääkonttorin aulan asiakaspolkua?

2. Kuinka saada tiukassa budjetissa ja aikataulussa haastava määrä erilaisia teknisiä laitteita osaksi tilan jo olemassa olevia pintarakenteita, kaikkea vanhaan materiaalia hyödyntäen?

3. Kuinka koordinoida kaikki hankkeet osapuolet ja saada projekti maaliin sovitussa aikataulussa ja budjettiraamissa?

Tässä olivat lähtökohdat, joista lähdimme ratkaisemaan sisustusarkkitehtuurin keinoin tilannetta, jossa Kohinalla oli myös projektinhallintavastuu. Haasteena oli siis asiakaspolun kehittäminen yhdessä asiakkaan kanssa niin että näkyväksi tuotiin erilaiset teknologiset tuotteet ja ratkaisut elämyksellisellä tavalla. Tärkeitä elementtejä kaikissa Kohinan suunnittelemissa kalusteissa olivat epäsuora valo ja tekniset ratkaisut. Kaikkien kalusteiden tuli olla huollettavia, tuulettuvia ja toimia teknisesti oikein, koska niihin kuului paljon erilaista laitteistoa. 

Hyöty

”Olin alussa oudoilla vesillä, mutta Kohinan kanssa oli turvallinen olo. Kohina on vetänyt hyvin ja lähettänyt aina projektin yhteenvedot, joista on voinut tsekata, mitä on sovittu. Kokonaisvaltainen yhteydenpito tekijöihin ja koordinointi on sujunut – kokonaisvaltaisesti kaikki on sujunut hyvin.”  
– Head of Solutions Showroom

Vaikka kyseessä on pääkonttorin aula, niin se valjastettiin täydellisesti myyntipisteeksi, joka kertoo yrityksestä paljon niin asiakkaille kuin omille työntekijöille. Houkutteleva, kutsuva ja leikkisäkin tila antaa positiivisen kuvan yrityksestä ja jättää mieleenpainuvan muistijäljen. 
Tila soveltuu myös joustavasti erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Tekniikka suunniteltiin osaksi tilakokemusta niin ettei se jäänyt irralliseksi, vaan muodostaa konkreettisen, elämyksellisen kokonaisuuden, joka toimii sekä yksittäisinä demoina ja palvelee myymistä. Showroom-tila tukee sekä työnantajamielikuvaa että yritys- ja kuluttaja-asiakasmielikuvaa – ”näyttää mitä pystymme tekemään”. 

Showroomissa erilaiset asiakastyypit ovat kokijoina ja tekijöinä, asiakas aktiivisena toimijana – näin asiakasrajapinnassa moderni myyntiprosessi toteutuu kokonaisvaltaisena kokemuksena.

Tavoitteena vetovoimainen visuaalinen konsepti ravintolaan tai elämyksellinen palveluympäristö liiketilaan? Ota yhteyttä!

Lisää liiketila-, ravintola- ja kahvilaprojekteja: