Siirry sisältöön
Yleiskuva istuinryhmistä.
Ilmatar pääkonttori | 1800-luvun arvokiinteistö uudistettiin uuden ja vanhan saumattomaksi kokonaisuudeksi

”Lopputulos on kyllä huikean hieno. Se on arvokas ja tyylikäs, mutta ei kuitenkaan liiaksi. Samaan aikaan tila on väri- ja kalustevalintojen osalta levollinen ja harmoninen, mikä oli tavoitteena.”

– Head of Sales and Marketing, Ilmatar

Sisustusarkkitehtonisten valintojen muotokielessä näkyvät tuulen liike ja aaltoilevat muodot.

Materiaalivalinnoissa painotettiin rauhallisuutta ja luonnonläheisyyttä. Uniikit yksityiskohdat kehystävät kauniisti arkkitehtuuria ja huikeita näkymiä yli Helsingin keskustan.

Lähikuva kivisestä keittiötasosta.
Musta kivinen keittiötaso.
Yleiskuva erilaisista puisista seinistä.
Neuvotteluhuone suurella puisella pöydällä.

”Työtilat ovat selkeä kilpailuetu rekrytoinneissa. Meillä on Helsingin viihtyisin toimisto sekä näköalojen, sisustuksen ja eri tyyppisten työtilojen puolesta.”


– Chairman and co-founder, Ilmatar
Lasiset työskentelykopit.
Vaalea istuinryhmä.

Kokoustilojen tekniikka on täysin piilossa, jolloin kaunis arkkitehtuuri, pyöreät muodot ja luonnonvalo pääsevät oikeuksiinsa.

Pieni rottinkinen lipasto.

ILMATAR
500 m2
2021
Unioninkatu, Helsinki

Arkkitehtuuri | Kalustesuunnittelu | Konsepti | Projektinhallinta | Sisustusarkkitehtuuri | Työympäristökehitys

Haaste

Ilmattaren uudeksi, kasvua tukevaksi pääkonttoriksi valikoitui yksi Helsingin keskustan vanhimmista rakennuksista, Unioninkadulla sijaitseva ainutlaatuinen Wuorion talo. Tilat pitävät sisällään
koko 6. ja 7. kerroksen, mukaan lukien sisäpihalle avautuvan modernin laajennusosan.

llmatar järjesti sisustusarkkitehtikilpailun, jossa haettiin uudistuneen brändin mukaista ideaa uudisosan raakatilan ja vanhan arvokiinteistön yhteen nivomiseksi. Kohinan kokemuksellisuutta ja aistillisuutta korostava ehdotus ”Tulevaisuus on tuulen ja tuuli Ilmattaren” valittiin ja kiinteistöstä lähdettiin yhteistuumin muovaamaan Ilmattarelle sopiva kokonaisuus. Erityisen tärkeää oli huomioida akustiikka, valaistus ja tekniikan istuttaminen saumattomaksi osaksi tiloja.

Hyöty

Helsingin paraatipaikalle luotiin Ilmattaren brändin ja toiminnan mukaiset, modernit toimistotilat. Perinteisesti kaikuisat, korkeat 1830-luvun tilat ja juuri rakennettu uudisosa sovitettiin yhteen talon arkkitehtuuria, aaltoilevia muotoja ja tuulen liikettä kuvastavan sisustuskonseptin avulla. Kestävä laatu, ekologisuus ja skandinaavisuus ohjasivat suunnittelua. Räätälöidyt akustiikka- ja valaistusratkaisut tukevat viihtyisyyttä ja tiloissa työskentelyä.

Toisin kuin perinteiset energiayhtiöt, Ilmatar on mukana tuulivoima- hankkeiden kaikissa vaiheissa aina rahoituksesta valmiiseen toimintaan. Tiloista haluttiinkin arvokkaat ja edustavat, mutta ei pröystäilevät. Yrityksen näköinen, lähes elokuvallisen kokemuksen tuottava aulatila äänisuihkuineen johdattaa kohti monipuolisia kokous- ja työskentelytiloja. Modernilla av-tekniikalla varustettu board room, muut kokoustilat ja työskentelykahvila tarjoavat vaihtoehtoisen paikan tehdä töitä.

Ullakkohuoneen sohvaryhmä.

Muutosjohtamisen matkalla apuna käytetään mm. näitä Kohinan työympäristökehittämisen työkaluja

 • Hybrid Work – työtapakysely – Nopea tapa kartoittaa henkilöstön näkemyksiä – lisätietoja tilojen suunnittelua ja muutosjohtamista varten
 • Office Space Dimensioning – tilaohjelma – Tilahakua varten yhteenveto tilatarpeista ja tulevan toimiston neliöistä
 • New Normal Strategy – johdon työpaja – Linjaukset toimitilamuutokselle, johdon yhteinen käsitys tavoitteista ja työkulttuurista 
 • Office Concept and Next Steps 
  – luonnossuunnittelu ja konseptointiprosessi
  – Kiteytettynä uuden toimiston konsepti ja visuaalinen ilme. Räätälöity toimenpide-ehdotus projektin jatkosta
 • Culture Hack -työpaja – Ehdotuksia uusista toimintamalleista hybridityön työkalupakkiin sekä toimintamalleihin liittyviä uusia tilallisia kehittämisideoita toimistokonseptiin.
 • Hybrid Work Pocket Book – esimiehen opas – Tiimien työkalu hybridityön pelisääntöjen sopimiseksi
 • House Rules -pelisääntötyöpaja – Työympäristön pelisäännöt toimivuuden ja viihtyvyyden lisäämiseksi, yhteinen henki hybridityölle ja henkilöstölle mahdollisuus tuoda esille ajatuksia ratkaisukeskeisessä ympäristössä
 • Hybrid Pulse -seurantakysely – kun haluat pysyä pulssilla, miten työympäristösi toimii 

Miten brändiuudistuksen tulisi näkyä toimitilassa? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, suunnittelemme teille tarpeenne mukaisen muutoksen!

Tutustu myös näihin työympäristön kehitysprojekteihimme: