Siirry sisältöön
Destia pääkonttori | muutosmatka huonekonttorista brändi-ilmeen mukaiseksi hybridityötilaksi

Etsittiin laajempaa työkulttuurin muutosta, ei pelkästään toimitilojen muutosta. Samanaikaisesti pyrittiin kustannussäästöihin.

Muutoksessa haluttiin aktiivisesti kuunnella työntekijöitä, ja tämän pohjalta päädyttiin uuteen keskeiseen pääkonttorin sijaintiin.

Uusi keskeinen sijainti palveluiden läheisyydessä vahvistaa työnantajamielikuvaa, tehostaa rekrytointiprosessia ja samalla parantaa työntekijöiden viihtyvyyttä.

Lisäksi uusi sijainti mahdollisti merkittäviä säästöjä. Uusissa tiloissa hyödynnetään esimerkiksi yhteiskäyttötiloja yhdessä toisen yrityksen kanssa.

Sisustusarkkitehtonisissa ratkaisuissa keskeistä oli vastuullisuus, laatu ja yhteisöllisyys. 

Kaikki toimiston työpisteet varusteltiin korkeatasoisesti ja niin, että kuka tahansa voi työskennellä millä tahansa työpisteellä.

Lisäksi vanhoja kalusteita hyödynnettiin uudelleen kunnostamalla ne ja sijoittamalla uudelleen.

Tilaan suunniteltiin erilaisia työskentelyalueita, jotka mahdollistavat niin tehokkaan tiimityöskentelyn kuin yksityisyyttä kaipaavan rauhallisen työskentelyn.

DESTIA
2023
Tripla, Helsinki

Arkkitehtuuri | Kalustesuunnittelu | Konsepti | Projektinhallinta | Pääsuunnittelu | Sisustusarkkitehtuuri | Työympäristökehitys | Graafinen suunnittelu

Haaste

Tavoitteena toimitilojen pienentäminen ja säästöt: Alun perin päämääränä oli vähentää toimitilojen pinta-alaa ja saavuttaa taloudellisia säästöjä.

Laajempi kulttuurin muutos: Samanaikaisesti pääkonttorin muutoksen ja uudistuksen kanssa Destia halusi käynnistää laajamittaisen kulttuurimuutoksen.

Työntekijöiden houkuttelu: Tavoitteena oli myös houkutella työntekijöitä toimistolle ja samalla vahvistaa yrityksen brändin mukaista ilmettä, luomalla viihtyisät, toiminnalliset ja brändin ilmeen mukaiset tilat.

Hyöty

Hankkeen merkittävin saavutus oli Destian pääkonttorin uusi keskeinen sijainti, joka löytyi Kohinan avustuksella. Tämä muutos vahvistaa brändin asemaa ja lisää työntekijöiden viihtyvyyttä huomattavasti.

Lisäksi saavutettiin huomattavia säästöjä sekä välillisissä että välittömissä kuluissa, ja tilojen tehokkuus parani peräti 57 prosentilla. Autopaikkojen tarve väheni myös 70 prosenttia.

Uuden ajan hybriditoimitilat viestivät vahvasti yrityksen brändiä ja tarjoavat joustavia työskentelyratkaisuja muuttuviin tarpeisiin. Samalla työkulttuuri on muuttunut avoimemmaksi ja yhteisöllisemmäksi.

Muutosjohtamisen matkalla apuna käytetään mm. näitä Kohinan työympäristökehittämisen työkaluja

 • Hybrid Work – työtapakysely – Nopea tapa kartoittaa henkilöstön näkemyksiä – lisätietoja tilojen suunnittelua ja muutosjohtamista varten
 • Office Space Dimensioning – tilaohjelma – Tilahakua varten yhteenveto tilatarpeista ja tulevan toimiston neliöistä
 • New Normal Strategy – johdon työpaja – Linjaukset toimitilamuutokselle, johdon yhteinen käsitys tavoitteista ja työkulttuurista 
 • Office Concept and Next Steps 
  – luonnossuunnittelu ja konseptointiprosessi
  – Kiteytettynä uuden toimiston konsepti ja visuaalinen ilme. Räätälöity toimenpide-ehdotus projektin jatkosta
 • Culture Hack -työpaja – Ehdotuksia uusista toimintamalleista hybridityön työkalupakkiin sekä toimintamalleihin liittyviä uusia tilallisia kehittämisideoita toimistokonseptiin.
 • Hybrid Work Pocket Book – esimiehen opas – Tiimien työkalu hybridityön pelisääntöjen sopimiseksi
 • House Rules -pelisääntötyöpaja – Työympäristön pelisäännöt toimivuuden ja viihtyvyyden lisäämiseksi, yhteinen henki hybridityölle ja henkilöstölle mahdollisuus tuoda esille ajatuksia ratkaisukeskeisessä ympäristössä
 • Hybrid Pulse -seurantakysely – kun haluat pysyä pulssilla, miten työympäristösi toimii 

Lataa esite

Anna yhteystietosi, niin saat ladattavan esitteen, jossa on 5 vinkkiä onnistuneeseen työympäristömuutokseen.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Oletko tunnistanut tarpeen lähteä kehittämään työympäristöä, muttet tiedä miten pitäisi lähteä liikkeelle? Ota yhteyttä niin autamme suunnittelemaan muutoksen askeleet ja kirkastamaan tavoitteet!