Siirry sisältöön
Kohinan suunnittelema tilataideteos mullisti tyhjän liiketilan Redin kauppakeskuksessa

”.. monessa kohtaa kyllä onnistuitte materiaalivalinnoissa ja tilat herättävät tunteita!”

Tyhjä kauppakeskustila hyödynnettiin aktiiviseen käyttöön tilataideteoksella, jossa hyödynnettiin kierrätettäviä ja uusiokäytettäviä materiaaleja. Grafiikka ja teksti kohtasivat pinnat ja muodostivat yhdessä kokonaisvaltaisen tilakokemuksen. 

Pop-up konsepti ”tule, näe, koe ennen kuin kaikki muuttuu” – näistä porteista pystyi kurkistamaan tulevaisuuden tunnelmiin. Tila toimi osana kauppakeskuksen Art Port-tapahtumaa ja lisäksi lanseerauksien ja tapahtumien näyttämönä.

TILATAIDETEOS
100 m2
2022
kauppakeskus Redi, Helsinki

Haaste

Erittäin nopeassa aikataulussa tuli suunnitella ja toteuttaa tilataideteos osaksi Art Port-tapahtumaa muutoksen alla olevaan liiketilaan. Tila haluttiin toteuttaa kierrätettävistä ja uusiokäytettävistä materiaaleista.

Valittujen materiaalien tuli kestää kovaa käyttöä tapahtumapaikkana sekä satunnaisten kohtaamisten että catering-palvelujen osalta. Tilan piti houkuttaa sekä näyttävyydessään että yksinkertaisuudessa toimia viittauksena tulevaan mutta myös tunnelmien ja mielikuvien herättäjänä. Tähän haasteeseen Kohinan suunnittelutiimi vastasi monialaisesti sisustusarkkitehtuurin, palvelumuotoilun, tekstien kirjoittamisen ja graafisen suunnittelun keinoin.

Hyöty

Projektissa päästiin testaamaan vastuullisia materiaaleja ja suunnitteluratkaisuja ketterällä tavalla materiaalitoimittajien kanssa yhdessä, sekä synnyttämään uutta kaupunkikulttuuria yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.  Tila toimi käyntikorttina, tilan muodossa esitteenä, pilottina, kohtaamispaikkana ja tapahtumatilana.

Suunnitteluprosessin helmiä olivat ennakkoluulottomat materiaalikokeilut ja tulevan ravintolamaailman kehittäminen yhdessä käyttäjien kanssa. Asiakas pääsi tilassa testaamaan ja kokeilemaan ennakkoon lopullisen tilan elementtejä ja tunnelmia. Tilataideteos markkinoi tulevaa, Kohinan kauppakeskus Rediin suunnittelemaa ravintolamaailmaa, joka avataan syksyllä 2023. 

Tavoitteena vetovoimainen visuaalinen konsepti ravintolaan tai elämyksellinen palveluympäristö liiketilaan? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!