Siirry sisältöön
Kiinteistön toimisto.
Pohjois-Esplanadi 21 | Uudistetut porrashuoneet ja toimiston mallitila korostavat kiinteistön ainutlaatuisuutta

”Lopputulos on viehättävä, sopii hyvin taloon. Vastaa toteutettunakin hyvin pitkälti fiiliskuvia ja suunnitelmia. B-porrashuone puhuu samaa sävymaailmaa ja olotilaa kuin mallitila.”

– Asset Manager

Porrashuoneet saivat yksityiskohtia myöden uudistetun, rakennuksen historiaa kunnioittavan ilmeen.

Cavoniuksen talon alkuperäisarkkitehtuuria korostettiin portaikoissa ja sisäänkäynneissä – paikoissa, joissa vuokralaiset liikkuvat ja kokevat rakennuksen.

Porrashuoneiden lisäksi rakennettiin esimerkki vuokrattavasta valmiista toimistotilasta. Mallitoimistosta luotiin monipuolinen ja joustava tila, joka havainnollistaa kohteen tilankäyttöä, materiaalien laatutasoa ja tunnelmaa.

Portaikko.
Porrashuone.
Koristeellinen valkoinen ovi.

POHJOIS-ESPLANADI 21
2 450 m2
2020
Pohjoisesplanadi, Helsinki
Kuvat Riikka Kantinkoski

Konsepti | Projektinhallinta | Pääsuunnittelu | Sisustusarkkitehtuuri

Haaste

Kiinteistösijoittaja CapMan osti historiallisen Cavoniuksen talon ja näki mahdollisuuden kehittää sitä edelleen vastaamaan liike-elämän tarpeisiin. Infra oli tietyiltä osin peruskorjauksen tarpeessa, joten samalla oli järkevää lähteä miettimään myös sisustusarkkitehtuurin uudistamista. Alun perin 1819 Engelin suunnittelema kolmikerroksinen toimisto- ja liiketalo on yksi Helsingin keskustan vanhimmista rakennuksista, joten siinä on ehtinyt olla monen tyyppistä toimintaa aina asunnoista elokuvateatteriin. Kohteen ainutlaatuisuutta ja laatutasoa haluttiin korostaa uudella sisustusarkkitehtuurikonseptilla. Konseptissa tuli ottaa huomioon olemassa oleva arkkitehtuuri, päivittäen kuitenkin materiaalivalinnat ja tekniikka vuokralla olevien yritysasiakkaiden tarpeita ja odotuksia vastaaviksi.

Hyöty

Talon tarina ja arkkitehtuuri toimivat lähtökohtana kiinteistön uudistukselle. Muutosalueiksi määritettiin kiinteistön sisäpiha, porrashuoneet ja toimiston mallitila yhdessä asiakkaan kanssa. Kiinteistön sisäpihan ja maantasokerroksen toiminnallisuuteen annettiin uusia ideoita. Lisäksi porrashuoneet, hissi ja kerrosopasteet saivat uudistetun, rakennuksen historiaa kunnioittavan ilmeen. Vuokraamisen avuksi suunniteltiin myös mallitila, joka havainnollistaa kiinteistön esimerkkitoimiston laatutasoa, eri tyyppisiä työskentelytiloja ja tunnelmaa. Uudistetussa Cavoniuksen talossa kohtaavat historian havina sekä moderni tekniikka ja toiminnallisuus.

Lue myös aiemmin julkaistu artikkelimme Cavoniuksen talon kehitystyöstä.

Tumma keittiö.

Kun haluat kiinteistöösi lisää maksavia asiakkaita erottuvilla markkinointimateriaaleilla ja visualisoinneilla, ota yhteyttä!