Siirry sisältöön
Meeting Park OASIS | Innostava suunnittelumatka synnytti ainutlaatuisen keskuksen tapahtumille ja liiketoiminnalle

Sukella kanssamme Meeting Park Oasiksen maailmaan, ainutlaatuiseen tilaan, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman kokous-, koulutus- ja yhteistyötiloja. Seminaareista ja kongresseista asiakastilaisuuksiin ja TV-lähetyksiin, monipuoliset tilat vastaavat erilaisiin tarpeisiin. 

Suunnittelussa keskeisenä inspiraationa toimi olemassaolevan arkkitehtuurin päivittäminen uuden toiminnan vaatimuksiin ekologisesti ja kustannustehokkaasti. Rakennukseen lisättiin raikasta industrial-tyylistä ilmettä, kuten metalliverkkoa, joka oli myös erikoisuus kattopinnoilla.

Tavoitteena oli luoda monipuolinen ja sujuvasti muuntautuva tila, joka lattiasta kattoon saakka puhuu samaa kieltä ja toimii yhtenäisenä, mieleenpainuvana kokonaisuutena.

Akustiikan kokonaishallinta oli myös tärkeä tekijä, johon kiinnitettiin erityistä huomiota. Suunnittelun lähtökohtana oli hyödyntää mahdollisimman paljon olemassa olevia ratkaisuja, kuten vanhan portaikon siirtäminen ja uudelleenkäyttö. Vastuullisuusnäkökulma otettiin huomioon kierrätettävien materiaalien kuten Bolonin persoonallisten mattojen käytöllä sekä tyhjän kiinteistön muuttaminen ekologiset näkökulmat huomioiden uuteen käyttötarkoitukseen.

Kohinan suunnittelijoiden innovatiivinen lähestymistapa ja sopeutumiskyky ratkaisivat haasteet nopeasti. Suunnitteluratkaisuilla tuotiin joustavuutta ja muuntokykyistä valaistusta Ruoholahden Meeting Parkiin, täydentäen sitä persoonallisilla industrial-tyylisillä yksityiskohdilla, kuten metalliverkolla.

6.100 m2
2022
Ruoholahti, Helsinki

Haaste

Kohinan vastuulla oli luoda visuaalinen konsepti Meeting Park Oasis -projektille yhteistyössä asiakkaan visiota kehittäen. Tavoitteena oli erottua vahvasti markkinoilla ja luoda mieleen jäävä kokous- ja tapahtumakeskus yrityksille. Alun haasteena oli, että Kohina liittyi tuli mukaan projektin jo ollessa käynnissä, joten vahvalle projektinhallinnalle ja suunnittelutaidoille oli käyttöä kun ratkaistiin aikataulu- ja kustannuspaineet.

Tilatessaan suunnittelutyön Kohinalta, asiakas sai ammattitaitoisen tiimin, jonka kanssa suunnittelua tehtiin hyvin ketterästi tiukassa aikataulussa jatkuvasti kustannuksiin peilaten. Kyseessä oli laaja projekti, joka toteutettiin tehokkaasti.

Konkreettinen hyöty asiakkaalle oli esimerkiksi nopeassa ajassa tuotetut suunnitelmat kustannuslaskelmien pohjaksi. Projekti saatiin kartoitettua ja suuntaviivat määriteltyä ripeään tahtiin, jotta päästiin etenemään. Suunnittelua jatkettiin rakentamisen kanssa rinnakkain jotta on tiukka aikataulu pystyttiin toteuttamaan. 

Hyöty

Projektin tärkeimpänä saavutuksena voidaan nähdä uudenlainen ja vetovoimainen kokous- ja tapahtumakeskus, joka vastaa asiakkaiden tarpeisiin ja tarjoaa muuntojoustavan tilaympäristön. Projektissa hyödynnettiin luovasti olemassa olevia resursseja ja saatiin aikaan innostava uusi konsepti vanhassa rakennuksessa. Pandemian tuomat ja sen jälkeen muuttuneet tilatarpeet ovat korostaneet uudenlaisen tilakokonaisuuden tärkeyttä, ja Meeting Park Oasis vastaa tähän haasteeseen onnistuneesti.

Akustiikka saatiin nostettua riittävän korkealle tasolle, ja se toimii jopa konserteissa ja erilaisissa tilaisuuksissa moitteettomasti. Tämä oli tärkeä toteutunut tavoite.

Kohinan erityisosaaminen suojelukohteen suunnittelussa oli ehdottoman tärkeää. Kohinan suunnittelijoiden sopeutuminen asiakkaiden toiveisiin ja päähänpistoihin toimi, työ tehtiin aina ammattimaisesti ja taitavasti. 

Kohinan panos värimaailman suunnittelussa oli merkittävä. Esimerkiksi Atriumin lattian värimaailma on todella upea, ja se luo tilaan juuri oikean tunnelman. Lattian ja seinien värimaailma sopivat saumattomasti yhteen, ja myös katon ja metalliosien vaihtuva värimaailma on nerokas yksityiskohta. Kokonaisuus on mietitty huolella toteutukseen asti.

Lataa esite

Anna yhteystietosi, niin saat ladattavan esitteen, jossa on 5 vinkkiä onnistuneeseen työympäristömuutokseen.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Mitkä innovatiiviset lähestymistavat voimme ottaa käyttöön tilasi erottumiseen muista ja kiinnittääkseen mahdollisten asiakkaiden huomion, kannustaakseen heitä valitsemaan juuri sinun tilasi vaihtoehtojen sijaan? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!