Siirry sisältöön
kiinteistön aula, puinen vastaanottotiski ja istuinryhmät

Kiinteistön aulatilojen facelift suunniteltiin vuokraamisen vetovoimaa kasvattamaan

Sisustusarkkitehtonisissa valinnoissa näkyvät linjakkaat ja ryhdikkäät, mutta lämpivät ja laadukkaat materiaalit.

Kohinan suunnittelutoimisto sai tehtäväkseen uudistaa Ruoholahden Sulka -kiinteistön aulatilat. Projektissa painotettiin vastuullisuutta ja kustannustehokkuutta, jotta olemassa oleva aula sai uuden elämän ja samalla kiinteistön arvoa voitaisiin nostaa. 

Kohina suunnitteli kokonaisvaltaisen muodonmuutoksen, joka ulottui aulan uudesta tilakonseptista aina valaistussuunnitelmiin ja opasteisiin asti. Oikeilla materiaali- ja värivalinnoilla saatiin pienellä panostuksella suuri vaikutus, kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. Lopputulos on tyylikäs ja kunnioittaa koko kiinteistön tarinaa.

119,5 m2
2022
Porkkalankatu, Helsinki
Kuvat Riikka Kantinkoski

Haaste

Projektin tavoitteena oli viedä luonnossuunnitelmat toteutukseen asti, kiinteistöjen ajan henkeä kunnioittaen. Toteutuksen tuli olla tyylikäs, mutta kustannustehokas.

Sulka sijaitsee Ruoholahdessa. Kiinteistö tarjoaa hyvin palveluita ja siellä on lukuisia arkea helpottavia ratkaisuja. Erinomaiset liikenneyhteydet toteutuvat, kun liikenteen solmukohdassa myös julkisen liikenteen pysäkkejä löytyy kävelymatkan päässä. Kiinteistön toimistotilat ympäröivät upeaa, valokattoista sisäpihaa. Kiinteistö on saanut BREEAM® – in Use Very Good -tason ympäristösertifikaatin, ja siellä on aulapalvelu, parkkihalli, tasokas henkilöstöravintola sekä vuokrattava neuvottelutila.

Ruoholahti on alue, jossa työn tekemistä ja siinä onnistumista tuetaan. Alueen vetovoimaisuus perustuu hyviin kulkuyhteyksiin, nykyaikaisiin toimitiloihin ja palveluiden läheisyyteen. Helsinkiin sijoittuneista pääkonttoreista jo useampi sijaitsee Ruoholahdessa, ja alueen vilkas mutta elinvoimainen toimistoilmapiiri meren tuntumassa on ainutlaatuinen.

Hyöty

Suunnittelutyössä hyödynnettiin sopivia väri- ja materiaaliyhdistelmiä, jotka loivat vanhoista pinnoista uuden, raikkaan kokonaisuuden. Vanha ”business-aula” sai modernin ja kutsuvan ilmeen, kun etäännyttävä olemus korvattiin lämpimällä tunnelmalla.

Uusi valaistuskonsepti suunniteltiin hyödyntäen jo olemassa olevia valaistusreittejä, mikä minimoi muutosten tarpeen. Lisäksi erilaiset kasvit ja huomaamaton akustiikka loivat yhdessä pehmeän ja kutsuvan tunnelman aulaan. Uudistettu aula edistää vuokrausta vetovoimaisuudellaan. 

Sulka tarjoaa kävijöilleen hyvät työskentelypuitteet ja upean merimaiseman. Sisätiloissa korostuvat huonekorkeus, avaruus ja valoisuus, jotka luovat miellyttävän ilmapiirin ja parantavat työntekijöiden viihtyvyyttä. Aulan uudistettu konsepti toimii käyntikorttina kiinteistöön tulijoille ja virkistävänä kohtaamispisteenä.

Vajaakäyttöinen kiinteistö saadaan houkuttelevaksi yhdistämällä tieto kohderyhmän tarpeista ja tarjonnasta harkittuun tilakonseptiin. Haluatko kuulla lisää tai onko sinulla kiinteistö, johon toivot ennakkoluulottomia kehitysideoita?