Siirry sisältöön
Acolad | ”Parhaat tekijät oikeissa paikoissa.” Hallittu muutosmatka vanhoista tiloista uuteen sijaintiin mahdollisti vähällä paljon

Suunnittelun lopputuloksena saatiin täsmäratkaisuja, joilla varmistettiin hybriditoimisto, johon on houkutteleva tulla ja jossa työnteko sujuu.

Uusiin tiloihin otettiin mukaan vanhoja kalusteita uusiokäyttöön, mutta tilojen pienemmän koon vuoksi pystyttiin karsimaan tarpeettomasta. Valintoja tehtiin huolella ja päädyttiin materiaali- ja kalustemaailmaan, joka oli luonteva ja toimiva. Lopputuloksena saatiin paljon aikaan pienellä kustannuksella.

Uusissa tiloissa panostettiin erityisesti sisääntuloon sekä yhteiseen kahvilatilaan, joka luo viihtyvyyttä ja toimii tapahtumatilana.

Erityyppiset työskentelypisteet sopivat yrityksen asiantuntijoiden erilaisille työprofiileille ja tarjoavat rauhallisen ympäristön keskittymistä vaativaan työhön.

200 m2
2022
Fredriksberg, Helsinki
Kuvat Esa Kapila

Haaste

Yrityksen päätös siirtyä vanhoista tiloista uuteen sijaintiin mahdollisti luopumisen suuresta osasta aiempaa pintaa-alaa. Asiakas halusi toteuttaa clean desk policy -periaatteen ja panostaa erityisesti sisääntuloon sekä yhteiseen kahvilatilaan, joka toimisi kuukausi-infotilaisuuksien ja muiden tapahtumien paikkana. Tämä alue onkin osoittautunut erittäin suosituksi.

Tiloihin tarvittiin erilaisia kokous- ja työskentelypisteitä, jotka olisivat sopivia yrityksen asiantuntijoiden erilaisille työprofiileille ja tarjoaisivat rauhallisen ympäristön keskittymistä vaativaan työhön. Tavoitteena oli luoda raikas ja houkutteleva ilmapiiri, johon työntekijät haluavat mielellään tulla. Aikataulu oli erittäin tiukka, joten ratkaisut ja materiaalit valittiin niin, että toiminta voitiin aloittaa uusissa tiloissa olemassa olevassa aikataulussa.

Hyöty

Kiinteistönomistajan tarpeet ja pelisäännöt otettiin alusta asti huomioon, jotta voitiin tarjota täsmäratkaisuja ja päästä kustannustehokkaasti toteuttamaan suunnitellut ideat. Kohinan projektinjohto oli tiiviissä yhteistyössä kiinteistönomistajan kanssa, jotta kustannusarviot saatiin pysymään hallinnassa.

Uusiin tiloihin otettiin mukaan vanhoja kalusteita uusiokäyttöön, mutta tilojen pienemmän koon vuoksi pystyttiin karsimaan tarpeettomasta. Valintoja tehtiin huolella ja päädyttiin materiaali- ja kalustemaailmaan, joka oli luonteva ja toimiva. Lopputuloksena saatiin paljon aikaan kustannustehokkaasti.

Oletko tunnistanut tarpeen lähteä kehittämään työympäristöä, muttet tiedä miten pitäisi lähteä liikkeelle? Ota yhteyttä niin autamme suunnittelemaan muutoksen askeleet ja kirkastamaan tavoitteet!

Tutustu myös näihin työympäristön muutosmatkoihin: