Siirry sisältöön
CAFE LUOTO I Asiakkaat ovat löytäneet kutsuvan kahvilan organisaation kampuksen sydämessä

Kun organisaatiolla on laajalle levittyvä, kampusmainen toimipiste, tärkeä kohtaamispiste tukee sosiaalista elämää: kahvila kutsuu kohtaamaan, mahdollistaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä työskentelyä.

Materiaaleihin ja värivalintoihin haettiin inspiraatiota niin yrityksen brändiväreistä kuin yrityksen toimialasta. Sisustukseen tuotiin erilaisia elementtejä, jotka lisäävät tilan vetovoimaa ja tunnetta.

Kahvilassa optimoitiin mahdollisimman täydellisesti se, miten yksi henkilö voi operoida sekä kahvilaa että ravintolaa ja hyödyntää ravintolan keittiötä kahvilan tuotteiden esivalmisteluissa.

CAFE LUOTO
200 m2
2022
Muu Suomi

Haaste

Organisaatiossa haluttiin siirtyä hybridityöhön ja monitilaympäristöön. Kiinteistöt olivat peruskorjauksen tarpeessa, toiseen osaan tehtiin perusteellisemmat korjaukset sisäilmaongelmia parantamaan ja samassa yhteydessä huonetoimisto muunnettiin nykyaikaiseksi hybriditoimistoksi. Kun samalla oli käynnissä brändiuudistus ja oli aika työkulttuurin muutokselle, toimivat uudet, uudistetun brändin mukaiset tilat vetovoimaisena rekrytointivalttina.

Tavoitteena oli, että kaikissa uudistettavissa tiloissa pitää pystyä työskentelemään, eli käytännössä kaikki tilat soveltuvat kalusteiltaan työskentelyyn. 
Kun organisaatiolla on laajalle levittyvä, kampusmainen toimipiste, kohtaamispisteeksi sosiaalista elämää varten suunniteltiin rento kahvila, joka kutsuu kohtaamaan, mahdollistaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä työskentelyä.  

Hyöty

Laajassa työympäristöparannus-projektissa ensimmäisenä toteutettiin henkilöstöravintolan yhteyteen työskentelykahvila. Kahvilasta suunniteltiin matalan kynnyksen luonteva tapaamispaikka. Suunnittelussa eläydyttiin työntekijäpolkuun, siihen miten työpäivän eri elementit saadaan sujuvaksi ja miten kahvila palvelee työpäivän eri vaiheiden ja työtehtävien aikana.

Kahvilassa pyrittiin toiminnallisesti optimoimaan täydellisesti se, miten yksi henkilö voi operoida sekä kahvilaa että ravintolaa ja hyödyntää ravintolan keittiötä kahvilan tuotteiden esivalmisteluissa. 

Vitriinit ja muut kahvilan tarjoilukalusteet suunniteltiin niin että tarjolla voi olla kausituotteita ja erilaisia tuotteita pienestä lounaasta välipalaan.

Kaikki kahvilan kalusteet ja pinnat ovat helppoja ylläpitää, kestävät kulutusta ja soveltuvat ruokailuun. Tilassa akustiikalla ja valaistuksella iso merkitys, se on suunniteltu viihtyisäksi ja siellä puhuminen ja oleskeleminen on miellyttävää. Asiakaspaikkojen määrä on maksimoitu. 
Eri kokoisille ryhmille löytyy erikokoisia kalusteryhmiä ja kasvit luovat viihtyisää tunnelmaa. 

Millaisia virkistys- ja kohtaamispaikkoja toimitiloistanne löytyy? Kaipaako henkilöstöravintolanne tai kahvilanne uutta raikasta ilmettä? Ota yhteyttä ja kysy lisää!