Siirry sisältöön
Elisa | Muuttuvat työn tekemisen tavat osaksi tilaratkaisua

”Henkilöstömme tyytyväisyys ja palaute tiloista kertovat, että olemme onnistuneet.”

– Työympäristön kehittämispäällikkö, Elisa Oyj

”Kohinan tiimin yhteistyö Elisan avainhenkilöiden, rakennuttajakonsultin, TATE-suunnittelijoiden sekä urakoitsijoiden kanssa toimi erinomaisesti.” 

– Jari Salo, toimitilajohtaja, Elisa

ELISA
18 000 m²
2016
Helsinki, Pasila

Kalustesuunnittelu | Konsepti | Projektinhallinta | Sisustusarkkitehtuuri | Työympäristökehitys

Haaste

Elisan pääkonttorin tilat eivät vastanneet työskentelykulttuurissa tapahtuneita muutoksia. Muuttuvat työn tekemisen tavat, prosessit ja digitalisaatio haluttiin vahvemmin osaksi tilaratkaisuita. Suunnittelussa otettiin huomioon myös vuorovaikutus: tilojen haluttiin innostavan sekä organisoituihin että spontaaneihin kohtaamisiin.

Hyöty

Yhteistyössä Elisan kanssa kehitettiin erilaisia vyöhykkeitä sisältävä Elisa Ideal Work –toimitilakonsepti (EIW). Jatkuvasti kehittyvän EIW-konseptin tavoitteena on parantaa henkilöstön tyytyväisyyttä ja tukea prosesseja, jolloin sekä toiminnan tuottavuus että asiakastyytyväisyys paranevat. Nyt tilat tukevat näitä tavoitteita.

Työn sisällön ja prosessien lisäksi suunnitteluvalintojen taustalla vaikutti vahvasti arvomaailma. Yrityksen arvot on kudottu sisään kerroksiin, joissa ne näyttäytyvät teemojen kautta. Teemat näkyvät toiminnassa, jota tilaratkaisut, värit, materiaalit ja korkealaatuiset kalusteet tukevat. Kerrokset on rakennettu tunnelmiltaan hyvin omaleimaisiksi, jotta tilat pysyvät käyttäjilleen kiinnostavina.

Oletko tunnistanut tarpeen lähteä kehittämään työympäristöä, muttet tiedä miten pitäisi lähteä liikkeelle? Ota yhteyttä niin autamme suunnittelemaan muutoksen askeleet ja kirkastamaan tavoitteet!

Tutustu myös näihin työympäristöprojekteihin: