Siirry sisältöön
Kauppakeskus Redin Food Port -ravintolamaailma I kaupunkikulttuurin ympäröimä ruokasatama.

Valoportit ja veistoksellinen alakatto tarjoavat asiakkaille selkeän navigointikokemuksen ja tuovat alueelle valaistua tunnelmaa eri vuorokaudenaikoina.

Suunnittelussa keskeistä oli alueen historia ja sen sulautuminen luontevasti ympäröivään kaupunkikulttuuriin.

Ravintolamaailman suunnittelu lähti liikkeelle alueen historiasta ja merellisestä sijainnista. Kauppakeskuksen nimi, ”Redi”, viittaa satamaan tai ankkuripaikkaan, ja tämä toimi inspiraationa uuden ravintolamaailman konseptoinnissa.

Tavoitteena oli, että uusi ravintolamaailma sulautuisi saumattomasti ympäröivään kaupunkikulttuuriin, merellisyyteen sekä Teurastamon ja Suvilahden tapahtuma-alueiden välimaastoon.

Valoporttien kautta herkulliseen ruokasatamaan.

Suunnittelussa korostettiin rohkeutta ja selkeitä sisääntuloja, sekä asiakasvirtojen luontevaa ohjausta alueella. Sisääntuloporteista muotoiltiin näyttäviä valotaideteoksia.

Jokainen Food Portin sisääntuloportti on erilainen, ja porttien päällä on Kohinan suunnittelema Food Port-logo, joka korostaa tilan merellisyyttä ja urbaaniutta. Tämä yhdistelmä auttaa asiakkaita helposti hahmottamaan alueen ja tunnistamaan sisäänkäynnit.

Rohkea näkemys johti veistokselliseen lopputulokseen.

Food Portin suurin ja näyttävin yksittäinen elementti on sen tunnistettava, aaltomainen alakatto, joka ohjaa asiakkaita ja yhdistää koko alueen saumattomaksi ravintolamaailmaksi. 

Alakaton suunnitteluvaiheessa harkittiin erilaisia toteutusvaihtoehtoja ja asiakkaalle esiteltiin 3D-mallinnuksia eri vaihtoehdoista kustannusarvioineen. Tämä visuaalinen lähestymistapa helpotti lopullisen valinnan tekemistä. Päädyttiin valitsemaan alumiinirakenteinen vaihtoehto, joka teki kokonaisuudesta tyylikkään ja jopa veistoksellisen.

Tämä massiivinen katto toimii ikään kuin valtava valotaideteos, heijastaen valoja ja aaltoilevaa liikettä. Valaistus vaihtelee eri vuorokauden aikoina, luoden alueelle erilaisen tunnelman päivän eri vaiheissa.

Opastus selkeyttää asiakkaiden alueella navigointia.

Alueen suunnittelussa tärkeää oli selkeiden sisääntulojen ja asiakasvirtojen ohjauksen lisäksi ravintoloiden yhtenäiset opasteet. Food Portiin suunniteltiin kaikille ravintoloille yhtenäiset menukyltit sekä tilanjakajat.

Myös kauppakeskuksen opastetauluja paranneltiin projektin yhteydessä.

FOOD PORT
2023
3770m2
17,5 kg CO2e/m²/a, arviointijakso 50 vuotta
Kauppakeskus Redi, Helsinki

Sisustusarkkitehtuuri | Konsepti | Kalustesuunnittelu | Projektinhallinta | Palvelumuotoilu | Graafinen suunnittelu I Valaistussuunnittelu | Vastuullisuusraportointi

Tavoite

Alueella yhdistyvät moderni kaupunkikulttuuri, taide, merellisyys ja uusi asuinalue. Ravintolamaailman tuli sopia tähän laajempaan kokonaisuuteen ja tukea omalta osaltaan alueen identiteettiä ja yhteisöllisyyttä.

Suunnittelun tavoitteena oli luoda ainutlaatuinen ja näyttävä ilme koko Food Port alueelle, joka erottuu muista kauppakeskuksista.

Koska kauppakeskuksessa navigointi oli aiemmin koettu haastavaksi, uuden ravintolamaailman suunnittelussa korostettiin alueen löydettävyyttä, selkeyttä ja siellä navigointia.

Koska asiakkaalla oli LEED Platinum -ympäristösertifikaatti, oli selvää, että vastuullisuus oli yksi suunnittelun kulmakivistä.

Hyöty

Rohkea ja veistoksellinen visio toteutui, kun Food Port sai laajan, aaltoilevan valotaideteosta muistuttavan alakaton. Alue on nyt helposti tunnistettava ja samaan aikaan veistoksellinen sekä lämminhenkinen. Yhtenäisen katon lisäksi alueen tilajakajat ja ravintoloiden valaistut menutaulut suunniteltiin tukemaan alueen yhtenäisyyttä ja selkeyttämään asiakkaiden navigointia.

Sisääntuloporttien korostunut tunnistettavuus auttaa alueella navigoinnissa, ja ne ovat osa laajempaa valotaideteosten sarjaa, mikä luo ainutlaatuisen ja houkuttelevan ilmapiirin.

Kohinan ammattitaito oli arvokasta niin ravintoloiden suunnittelussa kuin tilojen vuokrauksessa ja markkinoinnissa. Kohina loi erillisen Showroomin ravintolatilojen vuokrauksen tueksi, jonne suunniteltiin ravintolayrittäjille valmiita materiaalikonsepteja vastuullisista ja kestävistä materiaaleista. Kohinan projektinveto toimi käytännön tukena ravintoloitsijoille aina avauspäivään saakka.

Vastuullisuus toteutui tehokkaalla tilasuunnittelulla, taloteknisten ratkaisujen minimoinnilla ja vanhojen elementtien säilyttämisellä. Työmaalla käytettiin Zero Waste -järjestelmää, ja jätteistä saatiin hyötykäyttöön 99,65 %. Projektista laadittiin tarkka vastuullisuusraportti ja hiilijalanjälkilaskenta.

Tavoitteena vetovoimainen visuaalinen konsepti ravintolaan tai elämyksellinen palveluympäristö liiketilaan? Ota yhteyttä!