Siirry sisältöön
Kauppakeskus Redin Street Food -ravintolakokonaisuus | inspiraatiota maailman katukeittiöistä.

Kauppakeskus Redin Street Food -ravintolakokonaisuus on kulinaristinen seikkailu maailman katukeittiöissä urbaanissa miljöössä, jossa paikallisuus sulautuu kiehtoviin kulttuureihin.

Urbaani sijainti, rohkea suunnittelu ja taide kietoutuvat ainutlaatuisesti yhteen Street Food -konseptissa.

Sijainti kaupungin sydämessä, Teurastamon ja Suvilahden tapahtuma-alueiden välissä, luo tilan, missä eri kulttuurit ja taide kohtaavat luonnollisesti. Tämä ainutlaatuinen ympäristö tarjosi rohkean, lämminhenkisen ja helposti lähestyttävän ilmapiirin.

Konsepti ammentaa inspiraationsa maailman katukeittiöistä, mikä näkyy paitsi ravintola-alueen tunnelmassa myös useissa käytännön valinnoissa. 

Street Foodin seinät toimivat paikallisen elokuvaohjaaja ja graffititaiteilija Jukka ”JUGIX2” Metsäahon muraalitaiteen näyttämönä. Muraalien taustalla vaikuttaa vahvasti vastuullisuus ja luonto, mikä antaa niille syvemmän merkityksen.

Street Food -ravintolakokonaisuuden graafinen identiteetti.

Suunnittelimme Street Food -ravintolakokonaisuudelle logon ja graafisen ilmeen osana kokonaiskonseptia. 

Tavoitteena oli luoda visuaalinen yhtenäisyys ja houkuttelevuus koko alueelle.

Logo ja graafinen ilme toimivat ikkunana sille, mitä asiakas voi odottaa ravintolakokemukseltaan. Ne houkuttelevat asiakasta astumaan sisään ja nauttimaan elämyksestä.

Suunnitteluprosessin kantava voima oli vastuullisuus ja vahva sitoutuminen paikallisiin valintoihin.

Vastuullisuuden huomioiminen suunnittelussa alkoi syvällisestä asiakaspolun ja ravintoloitsijoiden arjen ymmärtämisestä. Kiinnitimme erityistä huomiota ihmisten liikkumiseen ja ravintoloiden toiminnallisuuksiin.

Kaikissa valinnoissa, kuten yhteistyökumppanit, materiaalit ja irtokalusteet, suosimme paikallisia yrityksiä. Myös erikoiskalusteet valmistettiin Suomessa, tuoden näin oman uniikin leimansa tilaan.

Vastuullisuus oli läsnä merkittävästi myös teknisissä ratkaisuissamme, kuten valaistuksen suunnittelussa ja ravintolakeittiöiden sijoittelussa, missä tavoitteena oli energiatehokkuuden maksimointi.

STREET FOOD
2023
300m2
Kauppakeskus Redi, Helsinki

Sisustusarkkitehtuuri I Konsepti I Kalustesuunnittelu | Projektinhallinta | Palvelumuotoilu I Graafinen suunnittelu I Valaistussuunnittelu

Haaste

Tavoitteena oli luoda täysin uudenlainen ja rohkea ravintolakokonaisuus, joka toimisi osana kauppakeskus Redin uutta ja laajempaa Food Port -ravintolamaailmaa.

Ravintolakokonaisuuden haluttiin huokuvan viihtyisyyttä ja aitoa ”Street Food” -tunnelmaa, samalla vahvistaen paikallisuutta ja edistäen alueen yhteisöllisyyttä.

Koska ravintolakokonaisuus on osa suurempaa Food Port -ravintolamaailmaa, tuli kiinnittää erityistä huomiota palvelupolkuun, asiakasvirtoihin ja logistiikkaan.

Ohjaavana suunnitteluperiaatteena oli vastuullisuus, mikä näkyi konkreettisesti niin teoissa kuin valinnoissa.

Hyöty

Street Food -ravintolakokonaisuudesta tuli persoonallinen ja elävä osa Food Port -ravintolamaailmaa, tarjoten kaupunkilaisille urbaanin makumatkan maailman katukeittiöihin. 

Kohinan ammattitaito oli hyödyksi paitsi ravintoloiden suunnittelussa myös tilojen edelleenvuokrauksessa ja markkinoinnissa. Kohina suunnitteli erillisen showroomin ja markkinointimateriaalit ravintolatilojen vuokrauksen tueksi. Kohinan projektinveto toimi ravintoloitsijoiden käytännön tukena aina avauspäivään saakka.

Konseptin vahvat vastuullisuustavoitteet näkyvät niin teknisissä ratkaisuissa kuin materiaalivalinnoissa, joissa hyödynsimme runsaasti olemassa olevia rakenteita, materiaaleja ja talotekniikkaa sekä kotimaisia irtokalusteita. 

Ravintolakokonaisuuden seinät ja katto saivat elävyyttä paikallisen muraalitaiteilijan, Jukka ”JUGIX2” Metsäahon, kädenjäljestä, ja jokainen ravintola sai yksilöllisen värityksen.

Kokonaiskonseptin kruunasi Kohinan suunnittelema Street Food -logo ja graafinen ilme.

Tavoitteena vetovoimainen visuaalinen konsepti ravintolaan tai elämyksellinen palveluympäristö liiketilaan? Ota yhteyttä!