Siirry sisältöön
Henley Business School | Premium-kohde premium-sijainnilla

Henley Business Schoolin uudet tilat antavat ensivaikutelman vieraanvaraisuudesta ja lämmöstä. Kokonaisuus on erittäin tyylikäs, eikä sijainti voisi olla parempi.

Sisustusarkkitehtuurilla luotiin kutsuva ja lämmin ilmapiiri, joka muistuttaa maailmankuulua Henley Business Schoolin kartanoa Thames-joen varrella Iso-Britanniassa.

Helsingin Henley Business School sijaitsee Cavoniuksen talossa, Pohjoisesplanadi 21:ssä, suojellussa arvorakennuksessa, joka suunniteltiin alun perin Carl Ludvig Engelin toimesta vuonna 1819.

Kohinan kiinteistöön alun perin suunnittelema pilottitila heijastaa kiinteistön arvoarkkitehtuuria, ja rakennuksen yksityiskohdat kuten suojellut porrashuoneet luovat tyylikkään viihtyisän kaupunkikorttelin Pohjoisesplanadilla. Kohina teki tutkimus- ja kehitystyötä kiinteistöön sopivien kokonaisuuksien suunnittelemiseksi.

Koulutustilat, joissa on useita pienryhmähuoneita, sijaitsevat rakennuksen kolmannessa kerroksessa, kun taas hallintotoimistot ovat kätevästi yläkerrassa. Tällä tavoin opiskelijat voivat keskittyä opintoihinsa, tietäen samalla, että tuki on lähellä.

260 m2
2022
Pohjois-Esplanadi, Helsinki
Kuvat Riikka Kantinkoski

Haaste

Henley Business School on kansainvälisesti arvostettu MBA-kouluttaja ja Suomen ensimmäinen kolmoisakkreditoitu businesskoulu. Se on myös yksi Euroopan suurimmista ja Iso-Britannian ensimmäinen täyden palvelun businesskoulu.

Henleylle Kohina tarjosi vuokralaisen palvelun, johon kuului kiinteistöjen vertailua ja laatutasokuvauksen laatimista. Kohina oli mukana kartoitusvaiheessa ja sopimusneuvotteluissa. Tilan valintaan vaikuttivat sijainnin ja Kohinan laatiman laatutasokuvauksen lisäksi Kohinan tuki sopimusneuvotteluille. Kohina toimi vuokralaisen edustajana varmistaen, että suunnitelmat toteutuvat suunnitteluprojektin aikana.

Projektin alussa Kohinan työympäristökehitysasiantuntijat fasilitoivat Culture Hack -työpajan, jonka teemana oli online-työn vaikutus toimistotyöhön, myyntityöhön ja erityisesti koulutusten järjestämiseen tulevaisuudessa. Työpaja tarjosi keskustelufoorumin uusien työtapojen ideointiin sekä tilojen suunnitteluun ja varusteluun liittyvien näkökohtien käsittelyyn. Työpajan tuloksena syntyi myös uusi konsepti myyntityötä varten.

Työpaja järjestettiin, koska työtavat olivat muuttuneet pandemian jälkeen, ja vaikka etätyötä ja verkossa tapahtuvaa työskentelyä oli tehty paljon, yhteisiä käytäntöjä ei oltu vielä vakiinnutettu. Työpaja tarjosifoorumin keskustella aiheesta ja ideoida uusia työtapoja, jotka otettiin huomioon tilojen suunnittelussa ja varustelussa.

Hyöty

Henley Business Schoolille toteutetussa tilaprojektissa Kohinan vastuulla oli projektin johtaminen, työympäristön suunnittelun johtaminen, sisustusarkkitehtuurisuunnittelu sekä kilpailutukset, toteuttaen avaimet käteen -periaatteella.

Uusi työympäristö sijoittui aiempaa keskitetympään paikkaan, tarjoten edustavat koulutustilat, joissa on käytössä tarvittava AV-tekniikka, tarjoilupisteet, ryhmätöihin sopivat tilat, asiakastilan, sisäänkäyntiaulan, laadukkaat naulakot, näyttävän sisääntuloaulan ja monikäyttöisen koulutustilan erilaisiin tilaisuuksiin.

Uudessa kampuksessa on luotu Henleyn Business Schoolin Iso-Britannian kotikartanon tunnelmaa mukaileva sisustus, joka korostaa rakennuksen historiaa ja sisältää ylellisiä materiaaleja ja yksityiskohtia. Kokonaisuuden ylläpito ja tilaisuuksien käynnistäminen on vaivatonta.

Kampuksen sijainti aivan vilkkaan keskustan vieressä luo eläväisen liike-elämän ympäröimän ilmapiirin, jossa eri kulttuureista tulevat turistit tuovat omaa väriään.

Koulutustilat, joissa on useita pienryhmähuoneita, sijaitsevat rakennuksen kolmannessa kerroksessa, kun taas hallintotoimistot ovat kätevästi yläkerrassa. Tällä tavoin opiskelijat voivat keskittyä opintoihinsa, tietäen samalla, että tuki on lähellä.

Vierailijat saapuvat sisäpihan kautta tyylikkääseen aulaan, jossa heitä tervehtii Henleyn henkilökunnan jäsen. Tarjolla on kahvia, teetä ja välipaloja, ja aula tarjoaa myös täydellisen ilmapiirin tauoille ja verkostoitumiselle. Ylemmässä kerroksessa sijaitseva henkilökunnan hybriditoimisto tarjoaa synergiaetuja, kun toimistoyksikkö on saman rakennuksen tiloissa. 

Kokonaisuudessaan kyseessä on premium-kiinteistö, premium-toimitilat, premium-sijainti. Sisustus ja sijainti on suunniteltu asiakaskunnan mukaan.

Tässä projektissa toteutimme Kohinan työympäristökehitysasiantuntijoiden räätälöimän ja fasilitoiman Culture Hack -työpajan, jossa tilatarpeet kirkastuivat, työn tekemisen tapoja päivitettiin ja syntyi jopa uusi konsepti asiakkaan myyntityöhön.
Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä työympäristökehittäjäämme Juhaan!

Tutustu myös näihin työympäristönkehitys-projekteihimme!