Siirry sisältöön
Kito Erikkilä | Yrityksen toimiala ja tarina suunnittelun suuntaviivoja määrittelevänä tekijänä

”Sisustusarkkitehtitoimiston käyttämisestä suurin hyöty oli että syntyi hyvä ja tyylikäs kokonaisuus, on nyt tyylikäs aula ja hienot neuvotteluhuoneet heti vastassa kun astuu ovesta sisään,
positiivista että kun emoyhtiö tulevaisuudessa uusii omat tilansa niin he haluavat kopioida koska on niin hienoa jälkeä!”

Kito Erikkila valmistaa ergonomisia kevytnosturijärjestelmiä, kääntö- ja pukkinostureita. Yritys edustaa laatua, innovaatiota ja osaamista ja on osa maailmanlaajuista KITO-konsernia.

Päätoimisto ja tehdas sijaitsevat Kirkkonummen Masalassa, jossa kaikki Prosystem-nosturit suunnitellaan ja valmistetaan.

Sisustusarkkitehtonisissa ratkaisuissa haluttiin heijastaa samaa laatua, innovaatiota ja osaamista, mistä yritys tunnetaan ja tunnistetaan.

Toimitiloissa tuotiin esille sekä toimialan erityispiirteet että yrityksen japanilainen tausta.

Sisustusarkkitehtonisten valintojen
lähtökohta oli brändin visualisoimisessa, ja tärkeimmät asiat, jotka kertovat yrityksestä heti ovesta sisään astuttaessa, suunniteltiin huolella. Laadukkaasti toteutettujen ratkaisujen avulla vastataan brändin imagoon ja toivotetaan tilojen käyttäjät tervetulleeksi tarinaan.

KITO ERIKKILÄ
2022
Masala, Kirkkonummi

Kalustesuunnittelu | Konsepti | Projektinhallinta | Sisustusarkkitehtuuri

Haaste

Kun oli aika suunnitella Kito Erikkilän toimitilat, oli tarve kumppanille, joka voisi muokata tiloista yrityskulttuurin tukipilarin ja samalla luoda viihtyisän ympäristön. Tässä kohtaa projektin arkkitehti suositteli suunnittelutoimisto Kohinaa.

Yksi projektin kulmakivistä oli yrityksen toimiala ja tausta. Tuotanto ja toimistotilat sijaitsevat samassa paikassa, mikä asetti omat haasteensa suunnittelulle. Kohina tarttui tähän haasteeseen määrätietoisesti ja kysyi oikeita kysymyksiä:

1. Asiakaspolku: Kuinka asiakas saapuu yrityksen tiloihin? Onko tilojen tunnelma sellainen, joka tukee yrityksen brändiä? Kohina pohti, miten tiloista saataisiin houkuttelevia ja mieltä lämmittäviä.

2. Taukotilat: Miten taukotilat vaikuttavat yrityskulttuuriin? Minkälaista toimintaa niissä halutaan lisätä? Kohina ideoi tiloja, jotka edistävät henkilöstön hyvinvointia ja tukevat yrityksen tavoitteita.

3. Työn luonne: Mitä erityistä työntekijöiden toimenkuvissa on? Onko päivittäisessä työssä jotain, mitä tilasuunnittelussa pitäisi huomioida?
Tilojen suunnittelu ei ole pelkkää estetiikkaa, vaan se voi vaikuttaa suoraan työtehoon ja työntekijöiden viihtyvyyteen.

Hyöty

Projektin edetessä Kohina toi tiloihin lisää brändi-ilmeestä nousevaa visuaalista ilmettä, samalla säilyttäen tyylikkyyden ja eleganssin. Kito Erikkilän toimitila suunniteltiin paikaksi, joka kertoo yrityksen tarinaa ja toimialaa heti kun astutaan ovesta sisään.

Kohinan työssä suurin hyöty oli, että syntyi tyylikäs ja toimiva kokonaisuus. Aula ja neuvotteluhuoneet toivottavat vieraat tervetulleiksi ensiluokkaisella tunnelmalla.

Tällä tilaprojektilla luotiin pohjaa tulevaisuuden työnteolle. Toimitilojen suunnittelu on enemmän kuin pelkkää sisustusta – se on mahdollisuus muokata yrityskulttuuria ja edistää hyvinvointia.
Kohina auttoi Kito Erikkilää luomaan tilat, jotka puhuvat heidän tarinaansa ja tavoitteitaan.

Lataa esite

Anna yhteystietosi, niin saat ladattavan esitteen, jossa on 5 vinkkiä onnistuneeseen työympäristömuutokseen.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Ovatko tilanne teille sopivat ja oikean kokoiset? Tukevatko ne työhyvinvointia ja kertovan organisaationne tarinan? Päivitämmekö toimitilanne brändinne mukaisiksi? Ota yhteyttä ja kysy tarjous!