Siirry sisältöön
Mediconsult | Tilojen kartoituksen ja niiden tarkan suunnittelun kautta syntyi toimiva työympäristö

”Oikein toimivat tilat, ei syytä miksi ihmiset eivät tulisi konttorille tilojen puolesta!”

Chief Marketing and Communications Officer, Mediconsult

Tilojen visuaalinen konsepti perustuu yrityksen logoon, brändiin ja toimialaan, ja se on jaettu tiloihin, joilla on omat selkeät roolinsa.

Keskeisenä tavoitteena oli tunnistaa organisaation ja toimialan tarpeet ja sovittaa ne yhteen työkulttuurin ja yhteisten pelisääntöjen kanssa. 

Brändiväreistä sisustuksessa käytetyt raikkaat sinisen sävyt viestivät suomalaisuudesta, luotettavuudesta ja ajassa pysymisestä. Tehostevärit tuovat mukaan hieman leikkisyyttä ja keveyttä.

Työtilojen suunnittelussa perusajatus oli, että avotilassa voi jutella, mutta jos tarvitsee hiljaisempaa/ keskittymistä tukevaa tilaa niin on mahdollisuus vetäytyä fokus-huoneisiin.

MEDICONSULT
570 m2
2022
Ruoholahti, Helsinki

Arkkitehtuuri | Kalustesuunnittelu | Konsepti | Graafinen suunnittelu | Projektinhallinta | Sisustusarkkitehtuuri | Työympäristökehitys

Haaste

Projekti alkoi tärkeällä askeleella: olla asiakkaan mukana tilojen kartoituksessa ja vaihtoehtojen tarkastelussa. Mediconsultin erityistarpeiden huomioimiseksi Kohina laati tila-ohjelman, joka auttoi myös vuokrattavan tilan valinnassa.

Suunnitteluprosessiin sisältyi monia keskeisiä vaiheita, mukaan lukien arkkitehtisuunnittelua, sisustusarkkitehtuuria, työympäristön kehittämistä ja muutosjohtamista. Kohina järjesti Culture Hack -työpajat ja Work Pulse -analyysin varmistaakseen, että tilat heijastavat Mediconsultin kulttuuria ja tarpeita. 

Mediconsult Helsingin toimitilojen lisäksi Kohina suunnitteli myös Oulun toimipisteen.

Hyöty

Mediconsultin toimitilasuunnittelu alkoi sijainnin etsinnästä. Kohina loi tilaohjelman, joka perustui työympäristökehitystyökalujen avulla kehitettyyn työympäristösuunnitteluun. Tämän perusteella tutkittiin tilan tarvetta ja sopivaa sijaintia, ja varmistettiin, että tiloihin integroitiin kaikki tunnistetut tarpeet. Kohina huolehti myös peruslaatutasokuvauksesta, joka auttoi varmistamaan, että Mediconsult sai juuri sitä, mitä he halusivat.

Lopputuloksena syntyneet tilat ovat vetovoimaisia ja kutsuvia. Valo tulvii sisään ikkunoista, ja merinäköala kruunaa kokonaisuuden. Tilat on suunniteltu erilaisiin tarpeisiin niin että ne palvelevat erilaisissa työtehtävissä. Ihmisillä ei ole syytä olla tulematta konttorille, sillä tilat tarjoavat kaiken tarvittavan. Työntekijät jotka olleet aiemmissa tiloissa ja sanovat että muutos on huomattava!

Kohina ja Mediconsultin yhteistyö on esimerkki siitä, kuinka suunnittelutoimisto voi ymmärtää asiakkaan tarpeet ja luoda tilat, jotka heijastavat asiakkaan arvoja ja kulttuuria.

Lataa esite

Anna yhteystietosi, niin saat ladattavan esitteen, jossa on 5 vinkkiä onnistuneeseen työympäristömuutokseen.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Ovatko tilanne teille sopivat ja oikean kokoiset? Tukevatko ne työhyvinvointia ja kertovan organisaationne tarinan? Päivitämmekö toimitilanne brändinne mukaisiksi? Ota yhteyttä ja kysy tarjous!