Siirry sisältöön
Tumma ja tunnelmallinen keittiötila.
Sector Alarm | Tunnelmallinen toimisto, joka tukee työyhteisön kaikkea toimintaa

”Meillä on aivan valtavan hieno toimisto. Kohinalla oli suuri rooli suunnittelussa.”

– Operatiivinen johtaja, Sector Alarm

Brändivärien murretut sävyt tekevät Sector Alarmlaisten tiloista ajattomammat ja pehmeämmät.

Sector Alarmin työyhteisön tilat ovat tunnelmallinen oma maailmansa, jossa rauha ja yhteisöllisyys kohtaavat. Aikaa jää myös vapaamuotoisemmille kohtaamisille, joita varten luotiin tunnelmallinen keittiö- ja lounge-tila.

Vihreä neuvotteluryhmä.

”Sen lisäksi, että tiloista tehtiin ulkonäöllisesti upeat, tehtiin niistä myös toimivat, viihtyisät ja käytännölliset. Samassa rakennettiin 100% standardit täyttävä hälytyskeskus.”


– Operatiivinen johtaja, Sector Alarm
Vihreä sävyiset kokoustilat.

SECTOR ALARM
1 250 m2
2020
Helsinki, Pitäjänmäki
Kuvat Riikka Kantinkoski

Arkkitehtuuri | Kalustesuunnittelu | Konsepti | Projektinhallinta | Sisustusarkkitehtuuri | Työympäristökehitys

Haaste

Sector Alarmin vuokrasopimus Pasilassa oli päättymässä ja he tarvitsivat myös suuremmat tilat kasvun tueksi. Toimiston muuton yhteydessä oli luonteva ajankohta pohtia tilojen toimivuutta ja tunnelmaa yhdessä henkilöstön kanssa. Myyjille ja muille sidosryhmille haluttiin viihtyisä toimisto, johon on kiva tulla. Toiveena olivat tilat, jotka tukevat Sector Alarmin kansainvälistä brändiä ja arvoja, kuitenkin niin, että myös paikallisuudelle jää tilaa.

Henkilöstö pääsi antamaan palautetta Sector Way -työympäristökyselyssä, jossa pureuduttiin työtiloihin, -käytäntöihin ja -välineisiin. Kyselyssä selvisi, että työympäristön toivottiin olevan ennen kaikkea viihtyisä, muunneltava ja käytännöllinen. Henkilöstö toivoi tilojen ja työtapojen tukevan yhteisöllisyyttä ja vapaata keskustelua. Toisaalta korostettiin tarvetta työrauhalle ja hiljaisille tiloille.

Hyöty

Tiloista luotiin uniikki kokonaisuus, johon Sector Alarmlaiset voivat kokoontua yhdessä ja joka tukee eri työryhmien tarpeita. Toimistoon suunniteltiin toimivat työskentelytilat jokaisen tiimin tarpeisiin sekä tunnelmaltaan vahvoja lounge- ja kokoustiloja. Tiloihin suunniteltiin myös tarkkaa keskittymistä vaativiin tehtäviin vetäytymishuoneita, joissa voi työskennellä ergonomisesti omassa rauhassa. Toimistossa on huomioitu myös erityistarpeita; jos kärsii esimerkiksi migreenistä, voi vetäytyä täysin pimeään huoneeseen palautumaan.

Suunnittelussa otettiin huomioon Ruotsin pääkonttorin sisustuskonsepti, johon lisättiin paikallisia elementtejä. Kohteeseen suunniteltiin oma sisustuskonsepti tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Toimistosta luotiin rauhallinen kokonaisuus käyttämällä skandinaaviseen tyyliin murrettuja sävyjä ja ajattomia kaluste- ja materiaalivalintoja. Sector Alarmin visuaalisen ilmeen tunnusomaisista elementeistä juonnettiin mustat kattoalueet, parkettilattia, punaisen sävyt ja kultainen neuvotteluhuone. Kokonaisuudesta syntyi dynaaminen ja persoonallinen toimistotila. 

Lue myös Mirkan toimistouudistuksesta, jossa luotiin Mirkan ja mirkalaisten näköiset tilat.

Yleiskuva ruokailutilasta.

Muutosjohtamisen matkalla apuna käytetään mm. näitä Kohinan työympäristökehittämisen työkaluja

 • Hybrid Work – työtapakysely – Nopea tapa kartoittaa henkilöstön näkemyksiä – lisätietoja tilojen suunnittelua ja muutosjohtamista varten
 • Office Space Dimensioning – tilaohjelma – Tilahakua varten yhteenveto tilatarpeista ja tulevan toimiston neliöistä
 • New Normal Strategy – johdon työpaja – Linjaukset toimitilamuutokselle, johdon yhteinen käsitys tavoitteista ja työkulttuurista 
 • Office Concept and Next Steps 
  – luonnossuunnittelu ja konseptointiprosessi
  – Kiteytettynä uuden toimiston konsepti ja visuaalinen ilme. Räätälöity toimenpide-ehdotus projektin jatkosta
 • Culture Hack -työpaja – Ehdotuksia uusista toimintamalleista hybridityön työkalupakkiin sekä toimintamalleihin liittyviä uusia tilallisia kehittämisideoita toimistokonseptiin.
 • Hybrid Work Pocket Book – esimiehen opas – Tiimien työkalu hybridityön pelisääntöjen sopimiseksi
 • House Rules -pelisääntötyöpaja – Työympäristön pelisäännöt toimivuuden ja viihtyvyyden lisäämiseksi, yhteinen henki hybridityölle ja henkilöstölle mahdollisuus tuoda esille ajatuksia ratkaisukeskeisessä ympäristössä
 • Hybrid Pulse -seurantakysely – kun haluat pysyä pulssilla, miten työympäristösi toimii 

Miten brändiuudistuksen tulisi näkyä toimitilassa? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, suunnittelemme teille tarpeenne mukaisen muutoksen!