Siirry sisältöön
Suomi-Talo | Suomi-Talo toimii kohtaamispaikkana business- ja kulttuuripainotteisille toimijoille.

Suomi-Talossa keskityttiin uudistamaan sisustuksellisia elementtejä ilmeen kohentamiseksi.

Pintamateriaaleissa korostui puu ja irtokalusteissa kotimaisuus.

Sisustuskonseptissa yhdisteltiin sekä Suomea että Pietaria kuvaavia elementtejä harmoniseksi kokonaisuudeksi.

SUOMI-TALO
1 500 m2
2019
Pietari

Konsepti | Projektinhallinta | Sisustusarkkitehtuuri | Työympäristökehitys

Haaste

Pietarissa sijaitsevan osittain suojellun Suomi-Talon tilat kaipasivat kohennusta. Ne haluttiin saada hyötykäyttöön, edistämään Suomen ja Pietarin kaupallista ja kulttuurillista yhteistyötä. Vanhanaikaiset, hämärät tilat eivät kuvastaneet suomalaisuutta, eivätkä palvelleet niitä käyttäviä business- ja kulttuuritoimijoita. Kansainvälinen projekti vaati jämerää yhteistyötä niin kotimaisten kuin venäläisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Hyöty

Suomi-Talosta saatiin luotua toimiva, Suomea kuvastava tukikohta business- ja kulttuuriväelle. Sisustuskonseptissa yhdisteltiin sekä Suomea että Pietaria kuvaavia elementtejä harmoniseksi kokonaisuudeksi. Suomalaisuuteen vahvasti yhdistettävää tyyntä sinisyyttä tuettiin Pietarin rakennusten pastellimaisella väriskaalalla ja messinkisillä yksityiskohdilla. Mustaa puolestaan käytettiin kontrastiksi puupinnoille ja vaaleille sävyille.

Suomi-Talossa keskityttiin uudistamaan sisustuksellisia elementtejä ilmeen kohentamiseksi. Pintamateriaaleissa korostui puu. Esimerkiksi Timberwisen valkotammiparketti ja Siparilan puupaneeli luovat kotoisamman, maanläheisen tunnelman sekä rajaavat ja kirkastavat kokonaisuutta. Irtokalusteisiin ja valaisimiin puolestaan valittiin mahdollisuuksien mukaan myös suomalaisten toimijoiden tuotteita.

Värimaailmalla ja kalustevalinnoilla pyrittiin selkiyttämään toiminnallisuutta. Uudistetut tilat palvelevat monipuolisemmin asiakaskuntaa. Lounge-tyyppisessä aulassa korostuvat kohtaamiset ja se mahdollistaa myös työn tekemisen. Rauhallisempaa työskentelyä varten suunniteltiin työskentelyhuoneita sekä varattavia eri tyyppisiä neuvotteluhuoneita. Juhlat ja muut tilaisuudet puolestaan hoituvat muuntautuvassa juhlasalissa.

Muutosjohtamisen matkalla apuna käytetään mm. näitä Kohinan työympäristökehittämisen työkaluja

  • Hybrid Work – työtapakysely – Nopea tapa kartoittaa henkilöstön näkemyksiä – lisätietoja tilojen suunnittelua ja muutosjohtamista varten
  • Office Space Dimensioning – tilaohjelma – Tilahakua varten yhteenveto tilatarpeista ja tulevan toimiston neliöistä
  • New Normal Strategy – johdon työpaja – Linjaukset toimitilamuutokselle, johdon yhteinen käsitys tavoitteista ja työkulttuurista 
  • Office Concept and Next Steps 
    – luonnossuunnittelu ja konseptointiprosessi
    – Kiteytettynä uuden toimiston konsepti ja visuaalinen ilme. Räätälöity toimenpide-ehdotus projektin jatkosta
  • Culture Hack -työpaja – Ehdotuksia uusista toimintamalleista hybridityön työkalupakkiin sekä toimintamalleihin liittyviä uusia tilallisia kehittämisideoita toimistokonseptiin.
  • Hybrid Work Pocket Book – esimiehen opas – Tiimien työkalu hybridityön pelisääntöjen sopimiseksi
  • House Rules -pelisääntötyöpaja – Työympäristön pelisäännöt toimivuuden ja viihtyvyyden lisäämiseksi, yhteinen henki hybridityölle ja henkilöstölle mahdollisuus tuoda esille ajatuksia ratkaisukeskeisessä ympäristössä
  • Hybrid Pulse -seurantakysely – kun haluat pysyä pulssilla, miten työympäristösi toimii 

Miten brändiuudistuksen tulisi näkyä toimitilassa? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, suunnittelemme teille tarpeenne mukaisen muutoksen!

Tutustu myös näihin työympäristön kehitysprojekteihimme: