Siirry sisältöön
Harmaan sävyiset neuvottelukopit.
Elisa | EIW-konsepti jalkautettiin Kotkan toimistoon

Elisan Kotkan toimiston työkulttuurin ja -käytäntöjen muutos vaati EIW-konseptin mukaista päivitystä.

Elisan Kotkan toimiston työkulttuurin ja -käytäntöjen muutos vaati EIW-konseptin mukaista päivitystä.

ELISA
350 m2
2018
Kotka

Sisustusarkkitehtuuri | Työympäristökehitys

Haaste

Elisan Kotkan toimiston työkulttuurin ja -käytäntöjen muutos vaati EIW-konseptin mukaista päivitystä. Koska vanhat tilat olivat liian suuret ja hankalasti muutettavissa, päädyttiin muuttamaan kokonaan uusiin tiloihin. Työympäristönsosiaalisen, digitaalisen ja fyysisen ulottuvuuden lisäksi uusissa tiloissa haluttiin korostaa myös paikkakunnan erityispiirteitä.

Hyöty

Elisa Oyj:n Kotkan toimisto jatkaa Elisan Ideal Work -konseptia. EIW-konseptinäkyy elisalaisten työskentelytavoissa ja tilaratkaisuissa, jotka tukevat kohtaamisia sekä Elisan brändi-ilmettä ja arvoja.

Paikallisuus on otettu suunnittelussa huomioon nostamalla Kotkan meriaiheet ja satamat tilojen pääteemaksi. Esimerkiksi neuvottelu- ja ryhmätyöhuoneet ovat meriteemaisia ja osa niistä on nimetty Kotkan satama-alueiden mukaan. Satamista tutut kontit on myös muutettu uniikilla kiintokalustesuunnittelulla ad hoc -neuvottelutiloiksi.

Katso Elisan pääkonttorin suunnitteluprojekti.

Muutosjohtamisen matkalla apuna käytetään mm. näitä Kohinan työympäristökehittämisen työkaluja

 • Hybrid Work – työtapakysely – Nopea tapa kartoittaa henkilöstön näkemyksiä – lisätietoja tilojen suunnittelua ja muutosjohtamista varten
 • Office Space Dimensioning – tilaohjelma – Tilahakua varten yhteenveto tilatarpeista ja tulevan toimiston neliöistä
 • New Normal Strategy – johdon työpaja – Linjaukset toimitilamuutokselle, johdon yhteinen käsitys tavoitteista ja työkulttuurista 
 • Office Concept and Next Steps 
  – luonnossuunnittelu ja konseptointiprosessi
  – Kiteytettynä uuden toimiston konsepti ja visuaalinen ilme. Räätälöity toimenpide-ehdotus projektin jatkosta
 • Culture Hack -työpaja – Ehdotuksia uusista toimintamalleista hybridityön työkalupakkiin sekä toimintamalleihin liittyviä uusia tilallisia kehittämisideoita toimistokonseptiin.
 • Hybrid Work Pocket Book – esimiehen opas – Tiimien työkalu hybridityön pelisääntöjen sopimiseksi
 • House Rules -pelisääntötyöpaja – Työympäristön pelisäännöt toimivuuden ja viihtyvyyden lisäämiseksi, yhteinen henki hybridityölle ja henkilöstölle mahdollisuus tuoda esille ajatuksia ratkaisukeskeisessä ympäristössä
 • Hybrid Pulse -seurantakysely – kun haluat pysyä pulssilla, miten työympäristösi toimii 

Oletko tunnistanut tarpeen lähteä kehittämään työympäristöä, muttet tiedä miten pitäisi lähteä liikkeelle? Ota yhteyttä niin autamme suunnittelemaan muutoksen askeleet ja kirkastamaan tavoitteet!