Siirry sisältöön
Yleiskuva toimiston kahvilasta.
Evac | Moderni toimisto, johon on ilo tulla

Cleantech-ratkaisuita toimittavan Evacin pääkonttorin uudeksi sijainniksi valikoitui NCC:n kehittämä Vallilan Fredriksberg.

Kohina suunnitteli 430 neliön tiloihin Evacin brändiä kuvaavat tilat. Sisustuskonsepti tukee modernin työn tarpeita.

Evacilla käy paljon kansainvälisiä vieraita, joten hyvät liikenneyhteydet ja lähipalvelut painoivat tilan valinnassa. Itse tiloista on tullut positiivista palautetta niin Evacin omalta henkilöstöltä kuin vierailta ja asiakkailta.

Tiloista löytyy avara lounge, kutsuva kahvio, yhteisessä käytössä olevia työhuoneita, avotilan työpisteitä, neuvottelutiloja ja esimerkiksi toivottuja ergonomisia palloistuimia. Skandinaavisen ilmeen täydentävät brändivärien murretut sävyt ja muut kiinnostavat yksityiskohdat esimerkiksi akustisissa pinnoissa.

Siniharmaa akustinen seinäelementti.

EVAC
500 m²
2019
Helsinki, Vallila

Kalustesuunnittelu | Konsepti | Projektinhallinta | Pääsuunnittelu | Sisustusarkkitehtuuri | Työympäristökehitys

Haaste

Espoon toimiston tilalle kaivattiin modernimmat tilat, jotka kuvastavat yritystä ja siellä työskenteleviä ihmisiä. Koska henkilöstö matkustelee paljon ja toimistolla käy myös vieraita, oli keskeinen sijainti ensiarvoisen tärkeää – haluttiin lähempää keskustaa oleva tukikohta, johon on kiva tulla. Suunnittelussa tuli huomioida visuaalisen ilmeen, toiminnallisuuden ja sijainnin lisäksi työkulttuurin muutos: tavoitteena oli siirtyä kohti joustavampaa työskentelyä omien huoneiden sijaan. 

Hyöty

Raakatilat muokattiin asiakkaan toiveen mukaisiksi kompakteiksi, joustaviksi toimistotiloiksi. Sekä johto että muu henkilöstö sitoutuivat työskentelemään joustavasti avotilassa, työhuoneissa ja muissa tiloissa. Lähtökohtana suunnittelulle toimivat Evacin brändin näköiset, aikaa kestävät suunnitteluvalinnat. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja tiloista on tullut hyvää palautetta.

Layoutista saatiin joustavaa työskentelyä tukeva toimiva kokonaisuus. Huomioelementeiksi muodostuivat sisääntulon aula eli ”working lounge”, keittiö ja pääneuvotteluhuone, joiden sijoittelussa on hyödynnetty toimiston hienot näköalat. Kiintokalustesuunnittelun avulla keittiöstä saatiin mahdollisimman toimiva kokonaisuus. Toimistossa on lisäksi 12 avotyöpistettä, projektitila sekä 7 työhuonetta, joita käytetään joustavasti riippuen matkustusaikatauluista ja työtehtävän luonteesta.

Visuaalinen kokonaisuus muodostui skandinaavisen raikkaaksi. Puuta täydentävät vesiteemaiset vihreä ja sininen sekä 3D-mallit laivojen vesijärjestelmistä. Kalusteet ovat pääosin skandinaavisilta brändeiltä, aaltomaisesti muotoillut teippaukset ja akustiikkaseinä täydentävät ilmeen. Toimitiloihin tehtiin lisäksi tulevaisuuden kasvun mahdollistava layout-ehdotus, jota asiakas pystyy itse tarpeen tullen hyödyntämään.

Lue myös Arvokkaan Maalaistentalon uudistuksesta.

Siniharmaa loungetila.

Muutosjohtamisen matkalla apuna käytetään mm. näitä Kohinan työympäristökehittämisen työkaluja

 • Hybrid Work – työtapakysely – Nopea tapa kartoittaa henkilöstön näkemyksiä – lisätietoja tilojen suunnittelua ja muutosjohtamista varten
 • Office Space Dimensioning – tilaohjelma – Tilahakua varten yhteenveto tilatarpeista ja tulevan toimiston neliöistä
 • New Normal Strategy – johdon työpaja – Linjaukset toimitilamuutokselle, johdon yhteinen käsitys tavoitteista ja työkulttuurista 
 • Office Concept and Next Steps 
  – luonnossuunnittelu ja konseptointiprosessi
  – Kiteytettynä uuden toimiston konsepti ja visuaalinen ilme. Räätälöity toimenpide-ehdotus projektin jatkosta
 • Culture Hack -työpaja – Ehdotuksia uusista toimintamalleista hybridityön työkalupakkiin sekä toimintamalleihin liittyviä uusia tilallisia kehittämisideoita toimistokonseptiin.
 • Hybrid Work Pocket Book – esimiehen opas – Tiimien työkalu hybridityön pelisääntöjen sopimiseksi
 • House Rules -pelisääntötyöpaja – Työympäristön pelisäännöt toimivuuden ja viihtyvyyden lisäämiseksi, yhteinen henki hybridityölle ja henkilöstölle mahdollisuus tuoda esille ajatuksia ratkaisukeskeisessä ympäristössä
 • Hybrid Pulse -seurantakysely – kun haluat pysyä pulssilla, miten työympäristösi toimii 

Toimiston check list:
✅ Työntekijämme voivat hyvin toimistollamme ja tulevat sinne mielellään.
✅ Meillä on sopivan kokoinen toimisto ja siten säästämme tilakustannuksissa.
✅ Meiltä löytyy riittävästi keskittymistä vaativia työskentelytiloja.
✅ Etätyön pelisäännöt toimivat ja ovat ajan tasalla.
✅ Asiakas- ja neuvottelutilamme on päivitetty hybridikokousten pitämiseen.
✅ Organisaatiomme arvot näkyvät tiloissamme haluamallamme tavalla.

Jos vastasit kaikkiin KYLLÄ – hienoa.
Jos huomasit puutteita, niin soita Susannalle ja laitetaan tilanne kuntoon!