Siirry sisältöön
Kohina loi Fortumille innovatiivisen showroomin – Tervetuloa energian maailmaan!

Fortumin pääkonttori sai uuden ulottuvuuden, kun strateginen suunnittelutoimisto Kohina astui kuvaan rakentamaan visiota näyttävästä ja immersiivisesta showroomista. 

Uudessa showroomissa tilat optimoitiin, ja ne yhdistettiin Fortumin brändiuudistukseen. Kohinan suunnittelema ”transition tunnel” loi siirtymisen valotaideteoksen avulla, joka symboloi energiaa ja siirtymistä.

Showroomissa käytettiin digitaalisia sisältöjä, vesiputousseinää erilaisia, näyttöseiniä, hologrammeja ja mahdollisuutta jakaa sisältöjä sosiaalisessa mediassa.


Keilaniemi, Espoo

Haaste

Fortumin pääkonttorissa oli suunnittelun alkaessa vierailijoita vastaanottamassa reception-tiski ja yksi itsepalveluautomaatti, mikä ei antanut yrityksestä riittävän selkeää ja kutsuvaa kuvaa. Nyt tavoitteena oli tehostaa tilojen käyttöä ja luoda toimiva, inspiroiva ympäristö sekä sisäiseen että ulkoiseen viestintään.

Kohinan palvelumuotoiluprosessin avulla suunnittelutyö aloitettiin tutkimalla ja kartoittamalla ja suunnittelemalla asiakaspolkua, touchpoint-pisteitä. Koko työn taustalla vaikutti myös Fortumin brändiuudistus.

Showroom on erinomainen tapa välittää asiakkaille ja kumppaneille yrityksen todellista toimintaa. Esimerkiksi Fortum käyttää sitä laajasti tuodakseen esiin tuotekehityksensä ja yhteiskuntavastuunsa. Lisäksi tila toimii koulutustilana.
Se toimii tehokkaasti myynnin, markkinoinnin, suhdetoiminnan ja sisäisen viestinnän työkaluna, samalla tarjoten monipuolisen tilan erilaisiin tarpeisiin, oli kyseessä sitten pikkujoulut tai perehdytystilaisuudet.

Hyöty

Fortum sai ainutlaatuisen viestintävälineen, joka tarjoaa konkreettisen tutustumiskierroksen yrityksen tekemiseen. Showroom ei ole vain PowerPoint-slaidien esitys, vaan se antaa kävijöille mahdollisuuden kokea alan innovaatiot konkreettisesti. Lisäksi se toimii tehokkaasti sisäisen viestinnän työkaluna, auttaen henkilökuntaa ymmärtämään yrityksen toimintaa ja arvoja.

Kohina vastasi suunnitteluprojektin johtamisesta, arkkitehtisuunnittelusta, erikoiskalusteista, sisustusarkkitehtuurista ja valotilataideteoksen konseptin ideoinnista. Palkittu teos toteutettiin yhdessä Lightning Design Collectiven kanssa, ja tulos oli häkellyttävä: tila, joka reagoi ihmisten liikkeeseen ja loi unohtumattoman kokemuksen.

Nyt Fortumin pääkonttorilla on näyttävä showroom, joka kutsuu asiakkaat ja kumppanit tutustumaan yrityksen huippuosaamiseen. Kohina muutti tilan innovatiiviseksi viestintävälineeksi, joka kertoo tarinaa energia-alan uusista mahdollisuuksista. 

Tavoitteena vetovoimainen visuaalinen konsepti ravintolaan tai elämyksellinen palveluympäristö liiketilaan? Ota yhteyttä!