fbpx

Evac

n. 500 m²
2019
Helsinki, Vallila

Kalustesuunnittelu | Konsepti | Projektinhallinta | Sisustusarkkitehtuuri | Työympäristökehitys

Haaste

Espoon toimiston tilalle kaivattiin modernimmat tilat, jotka kuvastavat yritystä ja siellä työskenteleviä ihmisiä. Koska henkilöstö matkustelee paljon ja toimistolla käy myös vieraita, oli keskeinen sijainti ensiarvoisen tärkeää – haluttiin lähempää keskustaa oleva tukikohta, johon on kiva tulla. Suunnittelussa tuli huomioida visuaalisen ilmeen, toiminnallisuuden ja sijainnin lisäksi työkulttuurin muutos: tavoitteena oli siirtyä kohti joustavampaa työskentelyä omien huoneiden sijaan. 

Hyöty

Raakatilat muokattiin asiakkaan toiveen mukaisiksi kompakteiksi, joustaviksi toimistotiloiksi. Sekä johto että muu henkilöstö sitoutuivat työskentelemään joustavasti avotilassa, työhuoneissa ja muissa tiloissa. Lähtökohtana suunnittelulle toimivat Evacin brändin näköiset, aikaa kestävät suunnitteluvalinnat. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä ja tiloista on tullut hyvää palautetta.

Layoutista saatiin joustavaa työskentelyä tukeva toimiva kokonaisuus. Huomioelementeiksi muodostuivat sisääntulon aula eli ”working lounge”, keittiö ja pääneuvotteluhuone, joiden sijoittelussa on hyödynnetty toimiston hienot näköalat. Kiintokalustesuunnittelun avulla keittiöstä saatiin mahdollisimman toimiva kokonaisuus. Toimistossa on lisäksi 12 avotyöpistettä, projektitila sekä 7 työhuonetta, joita käytetään joustavasti riippuen matkustusaikatauluista ja työtehtävän luonteesta.

Visuaalinen kokonaisuus muodostui skandinaavisen raikkaaksi. Puuta täydentävät vesiteemaiset vihreä ja sininen sekä 3D-mallit laivojen vesijärjestelmistä. Kalusteet ovat pääosin skandinaavisilta brändeiltä, aaltomaisesti muotoillut teippaukset ja akustiikkaseinä täydentävät ilmeen. Toimitiloihin tehtiin lisäksi tulevaisuuden kasvun mahdollistava layout-ehdotus, jota asiakas pystyy itse tarpeen tullen hyödyntämään.

Lue myös Arvokkaan Maalaistentalon uudistuksesta

Info
Moderni toimisto, skandinavia teemainen workinglounge toimistossa
Avoin työskentelytila, yhteistyötila, vihreät pallotuolit
Evac_pääneuvottelutila-moderni-toimisto
Evac_työskentelykahvila_moderni toimisto
Evac_aavapads_työhuone_akustiikka_paneeli
Takaisin