Siirry sisältöön

Monistettava oppimisympäristö-konsepti yliopistolle

Oppimisympäristöt, oppimisen tavat ja vaateet muuttuvat vauhdilla. Nykypäivän oppimisympäristö koostuu ennen kaikkea paikoista, joissa voi ideoida yhdessä ja oppia toisilta. Perinteisten luokkahuoneiden lisäksi tarvitaan sekä yhteiskehittelyä tukevia innovointitiloja että keskittymistä tukevia vetäytymissoppia.

Oppimisympäristöjen uusiminen muutoksia vastaaviksi on mittava investointi, johon liittyvää suunnittelutyötä ei ole järkevää tehdä joka tilaan erikseen. Tästä syystä suunnittelimme Vaasan Yliopistolle monistettavan, tulevaisuuden oppimista tukevan luokkakonseptin yhdessä eri sidosryhmien kanssa. Opiskelijat, tilapalvelut ja digitiimi osallistuivat konseptin ideointiin.

Yliopistolle suunniteltu luokkahuonekonsepti toimii pilottina muiden luokka- ja oppimistilojen uusimiselle. Kokonaisidea ja määrittelyt eri tiloihin sopivista kalusteista voidaan toteuttaa budjettiin ja yliopiston arkeen sopivassa aikataulussa. Tavoitteena on hyödyntää yliopiston tilat mahdollisimman tehokkaasti.

Konsepti pitää sisällään kuvaukset ja suunnitelmat eri tyyppisistä oppimisvyöhykkeistä sekä niiden vihreästä ja keltaisesta värimaailmasta, monipuolisesta kalustuksesta ja uuden teknologian integroimisesta. Tarkat ohjeistukset muun muassa akustiikasta, valaistuksesta ja lattiapinnoista helpottavat tulevaisuuden remonttien toteuttamista vaivattomasti ja kustannustehokkaasti.

Miten teidän tilanne, oli kyseessä sitten varsinainen oppimisympäristö tai esimerkiksi toimisto, ravintola tai hotelli, tukevat oppimisen ja työnteon muutoksia? Työteon paikkojen raja-aidat madaltuvat – työtä ja oppimista halutaan tehdä missä vain ja milloin vain. Voimmeko päivittää tilanne tulevaisuudenkestäväksi? Ota yhteyttä!

Lue myös, millaiset ihmislähtöiset ja kokemukselliset tilat tukevat hyvinvointia sekä näkemyksiämme tulevaisuuden toimistosta.


Kuva Kohina

Kun haluat kestävän tilaratkaisun, tilatehokkuutta,
lisää asiakasvirtaa ja sujuvuutta arkeen, 
pätevää muutosjohtamista tai vetovoimaisen konseptin, 
joka nostaa kiinteistösi arvoa, ota meihin yhteyttä!